Cine este Tony Bobulinski, fostul militar care a făcut dezvăluiri despre afacerile familiei Biden

Ultima actualizare: 28-10-2020 15:38
hunter si joe biden
Getty

Tony Bobulinski, partenerul de afaceri al lui Hunter Biden, a oferit un interviu pentru FOX News, în care a dat detalii despre relația pe care a avut-o cu fiul contracandidatului lui Donald Trump, Joe Biden.

Bobulinsky a adus în sprijinul afirmațiilor sale și înregistrarea unei convorbiri telefonice, cu un alt partener de afaceri, care l-a avertizat „Tony, ne vei îngropa pe toți”. Mai mult, de afacerile lui Hunter Biden știa și tatăl acestuia, politicianul Joe Biden, care constant a negat asta, relatează publicația Daily Mail.

Tony Bobulinski a fost locotenent în marina militară și a avut o relație de afaceri de șase luni cu Hunter Biden, în anul 2017. El a încercat să obțină, fără suces însă, un joint-venture cu o firmă chineză.

Tony Bobulinski a prezentat marți seara la FOX News înregistrarea unei convorbiri din 18 octombrie 2020, în care un apropiat încerca să-l determine să fie discret pe marginea acestei chestiuni.

Rob Walker - a cărui soție lucrează pentru Jill Biden (soția lui Joe, n.r.), i-a spus lui Tony să-și țină gura. „O să ne îngropați pe toți” i-a spus aceasta lui Bobulinsky - susține el.

Tony Bobulinsky îl acuză pe Joe Biden: „O minciună gogonată”

Bobulinsky, fostul partener de afaceri al lui Hunter Biden, le-a mai spus jurnaliștilor că în 2017 l-a întrebat pe fratele lui Joe Biden, Jim, și el partener în businessul lor, cum ar putea „să facă dispărute afacerile”. Jim i-ar fi răspuns: prin negare plauzibilă (o justificare care să nu dea naștere la bănuieli, n.r.)

Pe fratele lui Joe Biden, Bobulinsky a spus că l-a întâlnit o singură dată, în noaptea de 2 mai.

Implicarea lui Hunter Biden în afaceri este indicată de Bobulinsky de la începutul lunii octombrie, pe ideea că fiul lui Joe Biden a încercat să facă afaceri cu chinezii.

Însă, actualul contracandidat de acum al lui Trump era un cetățean obișnuit la acea vreme, în 2017, întrucât nu mai lucra la Casa Albă, arată sursele citate.

În declarațiile sale oficiale, Joe Biden a spus că niciodată nu a vorbit despre afaceri cu fiul său, Hunter. „Asta e o minciună gogonată” a afirmat Bobulinsky.

Bobulinsky este unul din destinatarii unui mail datat 13 mai 2017, cu detalii despre afaceri, în care apare o referire la „Big Guy – Mahărul, n.r.”, identificat ca Joe Biden, și despre care Bobulinsky spune că Hunter a cerut întotdeauna, de la tatăl său, sfaturi pentru reușita în afaceri.

Oficial, Joe Biden a spus de mai multe ori că nu a fost în niciun fel implicat în afacerile fiului său.

Bobulinsky susține că a predat trei telefoane cu „dovezi”, vineri, unor agenți FBI, dar nu a vrut să spună ce conțineau acestea.

Cirește și: Afacerile din România în care voia să intre fiul lui Joe Biden și legătura cu miliardarul Puiu Popoviciu

 

Ce a vorbit Bobulinsky cu Hunter și Joe Biden la restaurant

Prima întâlnire cu Hunter Biden, din Los Angeles, a fost povestită în interviu de Bobulinsky.

„M-am întâlnit mai întâi cu Hunter Biden, care mi-a spus că tatăl lui este pe drum și nu vom intra în prea multe detalii despre planul de afaceri, ci ne vom cunoaște mai bine, vorbind despre familia și trecutul nostru”, a spus Bobulinaki.

Când a ajuns Joe Biden, Hunter l-a prezentat: „Acesta este Tony, cel care ți-am spus că ne ajută cu afacerea din China”. După ce au comandat mâncare și băuturi, Joe Biden l-a întrebat pe Bobulinsky despre originea și familia sa.

Apoi, Joe Biden a vorbit despre familie, menționând „unele dintre tragediile cu care s-au confruntat, cariera sa politică la nivel înalt” a mai spus Bobulinsky.

„Nu am intrat în prea multe detalii despre afaceri, deoarece înainte de apariția lui Joe, Hunter și Jim îmi spuseseră că este o întâlnire la nivel înalt”.

tony bobulinsky

A doua întâlnire cu Joe Biden a avut loc a doua zi, a mai precizat în interviu Bobulinsky

„M-am întâlnit cu Joe Biden în dimineața zilei de 3 mai, la o conferință, în culise, după ce Joe a vorbit”, și-a amintit el.

„Am glumit 10 minute și apoi am ieșit la mașina lui, cred că a făcut referire la faptul că a plecat să-l vadă pe guvernator.”

În discuții, Joe Biden l-a întrebat ce părere are despre discurs „I-am spus că a fost grozav”. „Atunci el mi-a spus să-i supraveghez pe fiul și fratele lui” a mai povestit Bobulinsky.

Realizatorul TV l-a întrebat pe Bobulinsky ce a vrut să spună cu asta, iar el a răspuns. „Cred că era conștient de anumite lucruri, nu pot vorbi în numele lui”.

„Negare plauzibilă”

Joe nu a negat niciodată întâlnirea cu Bobulinski, dar nu a dat detalii despre circumstanțele în care a avut loc.

În aceeași zi, pe 3 mai, a urmat o întâlnire cu fratele lui Joe Biden, Jim, la Hotelul Peninsula din Los Angeles, unde au vorbit din nou despre carieră și familie.

Bobulinsky a mai relatat în interviu momentul în care chiar el l-a întrebat pe Jim despre afacerile care ar putea să-i afecteze cariera politică a fratelui său. „Știu că Joe a decis să nu candideze în 2016, dar dacă va candida în viitor - nu își asumă un risc politic major? Și îmi amintesc că m-am uitat la Jim Biden și i-am zis:„ Cum vă descurcați cu asta? Nu sunteți îngrijorat?”

„Și s-a uitat la mine, a râs și a spus: „Negare plauzibilă” a mai relatat Bobulinsky.

Jim Biden a refuzat să comenteze afirmațiile lui Bobulinsky.

Bobulinsky a explicat și de ce a ales abia acum să facă publice aceste dezvăluiri: în urma insistențelor repetate ale lui Joe Biden că nu ar avea nicio implicare în afacerile lui Hunter și Jim - zice Bobulinsky.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO