Ce afaceri voia să dezvolte Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, în România. Legătura cu Puiu Popoviciu

Ultima actualizare: 03-11-2020 21:59

În plină campanie electorală pentru șefia Statelor Unite, publicația New York Times a publicat un material despre familia Biden în care apar legături cu România.

Apare și numele controversatului om de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu, condamnat și dat în urmărire internațională.

Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, ar fi dorit ca împreună cu un grup de firme din China să dezvolte un parc industrial în România, dar și să cumpere pachetele majoritare la Aeroporturile Otopeni şi Băneasa.

În plus, ar fi vrut să construiască un al 3-lea mare aeroport tot în zona de Nord a Bucureștiului.

New York Times scrie că actele au fost furnizate jurnaliştilor americani de către fostul partener de afaceri al lui Hunter Biden, Tony Bobulinski.

Care era strategia de dezvoltare și ce legătură avea Hunter Biden cu România

 

În documentul atașat articolului este menționată o strategie de dezvoltare care includea și România. Cel mai mare conglomerat privat din zona de energie al Chinei, firma CEFC, ar fi urmat să activeze în țara noastră prin intermediul firmelor controlate de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

Joe Biden nu apare în mod direct în această afacere, dar fiul său, Hunter, s-ar fi implicat în proiectul care viza și România.

O întâlnire între Hunter Biden şi asociaţii săi ar fi avut loc la București în 2017, în condițiile în care fiul politicianului cunoștea problemele cu legea pe care le-ar fi avut în România Puiu Popoviciu.

Scopul planului ar fi fost apariția celui mai mare jucător pe piața imobiliară din România și din sud-estul Europei, prin crearea unui fond de investiții în care parteneri inițiali să fie chinezii de la CEFC, dar și ALLTROM GROUP, companie de la noi, deţinută de Gabriel Popoviciu.

Grupul din jurul lui Hunter Biden ar fi urmat să dețină 5% din asocierea în care Popoviciu venea cu terenurile din nordul Capitalei, iar chinezii cu fondurile necesare.

Pe lângă proiectul imobiliar Băneasa, planul ar fi vizat și o ofertă pentru achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni la cele două aeroporturi de stat din București, dar și construcția unui nou aeroport.

De ce a eșuat proiectul

 

Proiectul ar fi eșuat pentru că omul de afaceri român a fost condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul Băneasa și s-a refugiat la Londra, unde în prezent se judecă extrădarea sa.

În acest proces, Gabriel Popoviciu l-a angajat ca avocat pe fostul șef al FBI, Louis Freeh. Contactat de Știrile PRO TV, Popoviciu ne-a transmis că nu vrea să comenteze subiectul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO