Donald Trump ar putea concedia directorii FBI și CIA dacă este reales. Ce implică aceste decizii

Ultima actualizare: 26-10-2020 14:10
donald trump, casa alba

În cazul în care Donald Trump va mai câștiga un mandat la Casa Albă în urma alegerilor din noiembrie, ar putea concedia mai mulți oficiali americani aflați la conducerea birourilor de informații.

Printre persoanele care și-ar putea pierde funcțiile se numără directorul FBI, Cristopher Wray, directorul CIA, Gina Haspel și secretarul american al Apărării, Mark Esper, au declarat două surse apropiate președintelui Trump pentru Axios.

Lista persoanelor care vor fi înlocuite ar fi mult mai lungă, dar cei trei se află printre prioritățile lui Donald Trump, mai ales Cristopher Wray.

Nemulțumirile lui Donald Trump cu privire la directorul FBI ar fi legate de faptul că acesta nu a vrut să deschidă o investigație formală a lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, precum și a altor oficiali despre care Trump crede că au făcut abuz de putere în cadrul investigării ingerințelor în alegerile din 2016.

De asemenea, Trump este nemulțumit de faptul că Wray a declarat în luna septembrie că FBI nu prevede o fraudare a alegerilor prin votul prin corespondență.

Ce implicații ar putea avea aceste concedieri

 

În cazul în care va obține un nou mandat, Donald Trump va fi determinat să înlăture orice persoană care îl împiedică să pună în aplicare politicile dorite sau să înlăture anumiți inamici politici.

Săptămâna trecută, Donald Trump a semnat un ordin executiv care a ridicat semnale de alarmă cu privire la politizarea serviciilor civile.

Un oficial din Administrația sa a declarat că ordinul „este un lucru important”, deoarece ar putea ajuta președinții să scape de oficialii guvernamentali.

Istoric vorbind, toate persoanele care au ajuns în funcții înalte în domenii precum Informații sau Apărare au trebuit să dea dovadă de imparțialitate politică.

Aceste schimbări ar putea avea loc imediat după alegeri, în cazul în care Donald Trump va câștiga un nou mandat. În cazul președinților realeși, perioada de tranziție dintre cele două mandate este destinată acceptării unor demisii și modificarea componenței echipelor administrative.

Alegerile din Statele Unite vor avea loc în data de 3 noiembrie. Actualul președinte, Donald Trump, se va confrunta cu candidatul democrat Joe Biden pentru locul de la Casa Albă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO