Alegeri SUA 2020. Echipa de campanie a lui Donald Trump va contesta o eventuală victorie a lui Joe Biden

Ultima actualizare: 06-11-2020 20:35

Alegeri SUA 2020. Echipa de campanie a lui Donald Trump a anunțat vineri că va contesta rezultatul alegerilor în cazul în care Joe Biden va câștiga, iar cursa „este departe de final”.

În prezent, Joe Biden conduce cursa pentru Casa Albă. Candidatul democrat a obținut momentan 253 de voturi din cele 270 necesare pentru victorie, iar Donald Trump doar 213.

 

Alegeri SUA 2020. Echipa de campanie a lui Trump va contesta o eventuală victorie a lui Biden

 

„Aceste alegeri nu s-au încheiat. Predicțiile false privind o victorie a lui Biden sunt bazate pe rezultatele din patru state, unde alegerile sunt departe de final”, a declarat Matt Morgan, consilier de campanie al lui Donald Trump, conform CNN.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a intentat acțiuni în justiție în mai multe state, prin care a cerut renumărarea voturilor sau chiar oprirea numărării voturilor prin corespondență.

„Georgia se îndreaptă spre o renumărare, unde suntem convinși că vom găsi buletine de vot numărate greșit și unde președintele Trump va învinge în final. Sunt foarte multe nereguli în Pennsylvania, inclusiv oficiali electorali care au împiedicat voluntarii noștri să observe numărarea voturilor”, a adăugat Morgan.

Echipa de campanie a lui Trump a atacat de asemenea două publicații internaționale pentru faptul că au anunțat victoria lui Biden în Arizona.

Astfel, comunicatul echipei de campanie demonstrează că președintele Trump nu ia în calcul o acceptare a înfrângerii.

Biden se bazează pe aceste state pentru dobândirea falsă a Casei Albe, dar când se termină alegerile, președintele Trump va fi reales”, a concluzionat Morgan.

Echipa lui Biden îl ameninţă pe Trump că îl va da afară din Casa Albă dacă refuză să plece

 

Un purtător de cuvânt al lui Joe Biden, candidatul democrat la preşedinţia SUA, a ameninţat vineri să-l ''expulzeze'' pe Donald Trump de la Casa Albă dacă el va refuza să-şi recunoască înfrângerea, care pare din ce în ce mai probabilă, informează AFP.

"Americanii vor decide deznodământul acestor alegeri. Iar autorităţile americane sunt perfect capabile să-i expulzeze pe intruşi de la Casa Albă", a declarat vineri Andrew Bates, un purtător de cuvânt al lui Biden.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO