Dăncilă și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale. Câte semnături a strâns

Ultima actualizare: 19-09-2019 13:33

Președintele PSD Viorica Dăncilă și-a depus, joi, la Biroul Electoral Central, candidatura la alegerile prezidențiale 2019.

"Am convingerea că românii îşi doresc un altfel de preşedinte, că îşi doresc un preşedinte care să iubească România şi pe români, am convingerea că avem nevoie de echilibru în această ţară.

Avem nevoie de un preşedinte activ care să fie de fiecare dată în mijlocul oamenilor, un preşedinte care să respecte Constituţia şi care să aibă în vedere o relaţie interinstituţională corectă cu Parlamentul. Am convingerea că avem nevoie de preşedinte care să susţină un pact pentru bunăstarea românilor", a declarat Dăncilă.

Întrebată de jurnaliști ce crede că are în plus față de ceilalți candidați, liderul PSD a spus că a ales să candideze la preşedinţie pentru că iubeşte oamenii. 

Liderul PSD le-a mulțumit celor 1.486.000 de cetățeni care au semnat pentru depunerea candidaturii sale la Biroul Electoral Central.

În iunie 2019, Dăncilă afirma că nu vrea să candideze la alegerile prezidenţiale, dar va susţine persoana care va fi cel mai bine plasată în sondaje. “Este un semn prin care dăm dovadă de realism”, spunea liderul PSD la acea vreme..

Când sunt alegerile prezidențiale în 2019

 

Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Campania electorală începe oficial pe 12 octombrie, iar primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie.

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 24 noiembrie.

Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie 2019.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO