YESLAVOT. TVA mic, impozite mai mari pentru bogati. Ce isi doresc utilizatorii www.StirileProTV.ro de la viitorul presedinte
Votezi cu un candidat pentru ca are o anumita culoare politica sau pentru ca are un anumit nume? Nu e mai bine sa-l votezi pe baza a ceea ce spune si crede? In sondajul de pe YESLAVOT intai alegi citatul si apoi iti spunem numele autorului.
Utilizatorii StirileProTV au votat in sectiunea Yes la Vot pentru propunerile candidatilor la presedintie in materie de fiscalitate. Ce au ales ei? Peste 35% au fost de acord cu propunerea din programul de campanie al lui Klaus Iohannis, adica revenirea la TVA de 19%. „Relaxarea fiscala va duce nu doar la imbunatatirea colectarii veniturilor ci mai cu seama la cresterea economiei si a nivelului de trai al romanilor”, spune candidatul PNL-PDL, al carui portret multimedia il puteti vedea aici
Alti 17% au fost de acord cu Monica Macovei, care spune ca “E preferabil ca un leu sa ramana la cine il produce decat sa ajunga la Stat. Firmele trebuie sa fie lasate sa functioneze fara a fi sufocate de raportari, controale, birocratie, impozite. Daca lor le merge bine, tuturor ne merge bine”.
Un procent apropiat l-a obtinut si candidatul socialist la presedintie Constantin Rotaru, al carui program fiscal suna astfel: Impozit 0 la suta pentru cei care au venituri foarte mici, iar dupa aceea cotele de impozitare cresc odata cu veniturile. As indrazni sa merg pana la o cota de 70 la suta pentru veniturile foarte mari, pentru ca nu sunt obtinute intotdeauna numai prin mintea si performanta persoanei respective.
In fine, pe locul 4 in clasamentul voturilor s-a plasat propunerea lui Gheorghe Funar, care sustine „modificarea Codului fiscal in sensul ca marirea impozitelor, a taxelor si accizelor se hotaraste numai de catre Poporul Roman, prin referendum national.”
Aici puteti vedea toate sondajele din sectiunea YES LA VOT
Victor Ponta e abia pe locul 5, cu 8% din voturile exprimate de utilizatori, actualul premier spunand ca vrea ca presedinte al Romaniei, „sa sprijine un guvern care va scadea taxe”.
Politica fiscala nu intra in mod direct in atributiile presedintelui. Acesta promulga legile referitoare la fiscalitate sau le poate trimite la reexaminare, deci are o influenta asurpa taxelor si impozitelor platite de romani. De exemplu, chiar in luna iulie a acestui an presedintele Basescu a refuzat sa promulge legea reducerii CAS cu 5%, pe motiv ca nu are acoperire in bugetul de stat.