Prajituri, gadgeturi sau bere: ce reduceri poti sa primesti daca ai cartea de identitate stampilata in ziua votului

12-11-2014 17:42


Cine voteaza primeste reducere la prajituri, gadgeturi sau bere. Ca sa-i indemne pe oameni sa mearga la urne, multi comercianti vor sa le ofere produse la pret mai mic de alegeri. Clientii trebuie sa faca dovada ca au votat si platesc mai putin.

Un vot va aduce 10% reducere la prajituri intr-o anumita cofetarie, in duminica alegerilor, pe 16 noiembrie, dar si in urmatoarele doua zile. Clientii trebuie sa arate cartea de identitate.

"Am luat aceasta decizie pentru incurajarea oamenilor de a merge intr-un numar cat mai mare la vot", a spus Neluta Drob, directorul adjunct al cofetariei.

Acelasi principiu a fost adoptat si de o firma care vinde gadgeturi online. Robotii cu camere video sau elicopterele electrice vor avea 20% reducere de alegeri, pentru cei care vor merge la vot.

"La mailul de confirmare a comenzii, clientul raspunde cu o copie dupa spatele bulentului, pe care se vede stampila. Nu ne intereseaza cu cine a votat, doar ca a fost prezent la vot", a spus Valentin Haicu, directorul firmei.

Si cum se poate incheia mai bine o duminica a alegerilor daca nu cu o bere? Asa s-au gandit niste tineri din Bucuresti, care au lansat campania pe retelele de socializare. Mai multe localuri din Capitala sunt implicate in acest proiect apolitic, menit sa incurajeze lumea sa-si exercite dreptul fundamental la vot.

Ca sa primiti o bere, trebuie sa scanati un flyer cu ajutorul unui smartphone prin aplicatia "pam pam", apoi sa aratati la bar buletinul cu stampila de vot.

"Este prima pomana post-electorala si noi ne-am alaturat acesti initiative care se numeste "conteaza, voteaza!" si oferim o bere civica", a spus Corina Gliga, reprezentantul unui bar.

Un fast food din Cluj a avut o oferta speciala in primul tur - shaorma la jumatate de pret - pentru cei care au votat. Dar, pentru ca oamenii s-au inghesuit prea multi sa profite de ocazie, patronul a renuntat la idee in turul doi.

Tags: oferte, bonus, reduceri, vot,

VIDEO PROTVPLUS.RO