Iohannis: "Fiecare cetatean are dreptul la vot". Ponta: "O lozinca". Contrele de pe tema votului din diaspora

Victor Ponta si Klaus Iohannis

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, i-a spus, marti, la premierului Victor Ponta, la dezbaterea de la Realitatea TV, ca fiecare cetatean are dreptul la vot, Ponta replicand, imediat, ca aceasta reprezinta „o lozinca”.

"Domnule Ponta, noi traim intr-o tara democrata. Fiecare cetatean are dreptul la vot", i-a spus Iohannis lui Ponta. "E o lozinca", i-a replicat Ponta, imediat, dupa care l-a intrebat pe Iohannis cum ar face el ca votul din diaspora sa fie organizat bine. Iohannis a continuat cu o serie de atacuri la adresa lui Victor Ponta, fara ca acesta sa il intrerupa.

"Dumneavoastra ati suprimat dreptul la vot al acestor cetateni din diapora. Acelasi lucru mi s-a comunicat din Paris, din Londra. Am teancuri de e-mailuri si scrisori primite de la cetateni absolut revoltati ca nu au putut sa voteze in 2 noiembrie", a continuat Iohannis. El i-a reprosat lui Ponta faptul ca trebuia sa prevada ca vor fi multi alegatori in diaspora.

"Aceste lucruri trebuia sa le prevedeti fiindca s-au intamplat si in alti ani si a fost clar ca vom avea o prezenta destul de mare la vot. Dumneavoastra ati ignorat cu rea credinta toate informarile care au fost facute si ati organizat in asa fel incat mii de oameni au ramas afara seara, au fost bruscati cetatenii romani care au vrut sa intre in sectiile de votare de politiile altor state fiindca si-au cerut dreptul la vot", a adaugat candidatul ACL la Presedintie.

Citeste si: DEZBATERE IOHANNIS - PONTA. Replici dure, acuzatii si planurile pentru Romania ale celor doi candidati la Presedintie

Citește și
Klaus Iohannis, Victor Ponta
Klaus Iohannis si Victor Ponta s-au atacat in direct. Replicile candidatilor, de la "trafic de copii" la "stapan de sclavi"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Contre pe tema scandalului votului din diaspora

Premierul Victor Ponta l-a intrebat, marti, la confruntare, pe Klaus Iohannis cate sectii au fost in Germania, iar acesta l-a acuzat pe seful Guvernului, fara a raspunde, ca a organizat execrabil alegeerile din diaspora, invocand relatarile unui prieten care a mers la vot.

Ponta a venit impreuna cu Daciana Sarbu si Gabriela Firea. Ulterior in platou a ajuns si Klaus Iohannis, cu reprezentanti ai staff-ului sau. Cei doi au dat mana in platou, inainte de inceperea emisiunii si au purtat un scurt dialog, razand. Primul subiect abordat a fost legat de votul din diaspora de la primul tur. Premierul a declarat, raspunzand unei intrebari, ca toti romanii din diaspora vor putea vota la turul 2, ulterior acuzand o confiscare a temei votului in diaspora de catre Klaus Iohannis si ACL in saptamana de dupa 2 noiembrie.

Ponta l-a intrebat pe Iohannis daca stie cate sectii au fost in Germania. Liderul ACL nu a raspuns, insa a relatat ca un prieten din Germania l-a intrebat, telefonic, din Munchen, ce are de facut pentru a vota si i-a povestit ca votarea merge greu. Iohannis l-a acuzat pe Ponta ca a organizat "execrabil" primul tur al prezidentialelor in diapora.

"Au fost bruscati cetatenii de politiile altor state pentru ca si-au cerut dreptul la vot Dumneavoastra ar fi trebuit sa demisionati, domnule Ponta, nu domnul Corlatean!", i-a spus Iohannis lui Ponta.

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
DEZBATERE IOHANNIS - PONTA. Cearta pe pensii, salarii, imunitate si votul diasporei. Cine a
DEZBATERE IOHANNIS - PONTA. Cearta pe pensii, salarii, imunitate si votul diasporei. Cine a "castigat" meciul pe internet

Ceea ce pana acum parea imposibil, s-a intamplat. Marti seara a avut loc prima confruntare televizata intre Klaus Iohannis si Victor Ponta. Intalnirea dintre cei doi candidati la alegerile prezidentiale a fost una incrancenata.

Klaus Iohannis si Victor Ponta s-au atacat in direct. Replicile candidatilor, de la
Klaus Iohannis si Victor Ponta s-au atacat in direct. Replicile candidatilor, de la "trafic de copii" la "stapan de sclavi"

Liderul ACL Klaus Iohannis i-a solicitat, marti, premierului Victor Ponta, la dezbaterea de la Realitatea TV, sa isi ceara scuze, in numele echipei sale.

Drumurile noastre toate, unde s-au intalnit vreodata. Cum s-au
Drumurile noastre toate, unde s-au intalnit vreodata. Cum s-au "intersectat" Ponta si Iohannis in lunga cursa spre Cotroceni

Acum se infrunta pentru functia suprema in stat, dar de-a lungul anilor Ponta si Iohannis au fost mai degraba apropiati decat rivali. In infograficul interactiv vezi cum s-au intersectat drumurile lor din 2000 si pana azi.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.