Basescu, dupa alegeri: "Imi pare rau ca am pierdut sansa de a fi prim-ministru". Liderul PMP promite "cea mai dura opozitie"

Ultima actualizare: 15-12-2016 07:07

Tabloul viitorului parlament este completat de UDMR, ALDE si PMP.

Maghiarii au anuntat ca ar vrea sa intre la guvernare, alaturi de PSD, in timp ce fostul presedinte, Traian Basescu, promite ca va face o opozitie serioasa. Tariceanu in schimb, ramane aliatul PSD-ului.

Liderul PMP, Traian Basescu, a primit rezultatele alegerilor in stilul caracteristic.

Traian Basescu, presedinte PMP: "Imi pare rau ca am pierdut ocazia sa fiu prim-ministru datorita scorului PNL-ului, dar pentru ca PSD nu s-a hotarat inca poate cauta si ei cel mai bun prim-ministru. Suntem veseli toti, intr-un fel sau altul."

PMP a reusit sa obtina pragul necesar pentru intrarea in Parlament, pe muchie si va intra in opozitie.

Traian Basescu: "Ce pot sa ii garantez PSD-ului e ca va avea parte de cea mai dura opozite la guvernare pe care a avut-o vreodata, voi fi in opozitie cu PSD."

De cealalta parte, alaturi de PSD, se pozitioneaza Calin Popescu Tariceanu. ALDE, a obtinut putin peste 5 procente.

Calin Popescu Tariceanu, co-presedinte ALDE: "Acest vot inseamna in primul rand un vot de incredere pentru valorile liberale pe care le reprezentam, pentru democratie, pentru libertate, pentru respectul drepturilor individului"

Si UDMR intra din nou in Parlament, de data aceasta, cu un procent mai bun decat la alegerile precedente. Liderii nu exclud sa fie de partea puterii.

Kelemen Hunor, presedinte UDMR: "Dupa aflarea rezultatelor finale putem discuta despre acest subiect, eu am spus ca inainte de a afla nu putem discuta despre sub ca nu avem date necesare. Trebuie sa aveti putina rabdare."

In schimb, candidatii independenti Elena Udrea, Remus Cernea si Theodor Paleologu nu au reusit sa obtina procentul necesar.

Sub pragul electoral s-a plasat si partidul lui Sebastian Ghita. PRU a vehiculat numele lui Victor Ponta pentru functia de premier. Liderul de facto al Partidului Romania Unita si prietenul sau Bogdan Diaconu - presedinte in acte al aceluiasi partid -, s-au filmat in timp ce cantau euforici cantece patriotice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO