Platforma formată din partidele REPER, DEMOS, ACUM şi VOLT a depus aproape 200.000 de semnături pentru alegerile parlamentare
Platforma pentru democraţie, prosperitate şi progres, formată din partidele REPER, DEMOS, ACUM şi VOLT, a depus sâmbătă aproape 200.000 de semnături pentru alegerile parlamentare, la Biroul Electoral Central.
"În acest moment, este o campanie marcată de tot felul de lucruri meschine, de nimicuri, de datul cu părerea când va fi pace în lume, de modul în care vedem că persoane care nu au nici studii, nici competenţă şi nici vreun cuvânt de spus în domeniile cheie şi în provocările mari pentru societate, există o părerologie totală. Noi, în această platformă, discutăm de problemele reale ale României, de inechitate şi de modul în care putem crea o societate mai echitabilă, de demografie şi modul în care putem avea mai bine grijă de copii, de tineri, de vârstnici, de lucrurile care ţin de persoanele vulnerabile (...).
De modul în care poţi genera prosperitatea şi, da, avem nevoie să ne uităm la antreprenori. Toate aceste lucruri trebuie spuse şi campania noastră va fi despre soluţiile pentru o Românie mai democrată, mai prosperă şi în care, într-adevăr, progresul să fie lucrul pe care îl avem de făcut şi de realizat", a declarat copreşedintele REPER Dragoş Pîslaru, potrivit Agerpres.
La rândul său, Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, a spus că mesajul PDPP către celelalte partide, "care vor să facă o diferenţă", este acela de a lăsa la o parte orgoliile personale.
"Suntem în faţa BEC, unde PDPP a depus aproape 200.000 de semnături spre validare (...). Au rămas listele noastre deschise până în ultimul moment şi către celelalte partide care vor să facă o diferenţă. Mesajul nostru este acelaşi, trebuie lăsate la o parte orgoliile personale, pentru că toţi suntem pentru această Românie prosperă, democratică, progresistă, deschisă la nou şi la Europa", a punctat Strugariu.
Reprezentanţii celorlalte partide din PDPP au criticat, la rândul lor, clasa politică actuală, pe care au calificat-o drept "incompetentă".
"Am luat această decizie pentru că vrem un altfel de viitor. Vrem o Românie în care trăieşti nu doar pentru a munci. Or astăzi, să munceşti în ţară înseamnă să dai statului aproape jumătate din salariul tău şi să nu primeşti servicii publice de calitate. Ne dorim o Românie fără politicieni incompetenţi. Şi totuşi, astăzi, avem o clasă politică ce blochează finanţarea europeană pentru şcoli, pentru spitale, doar pentru că nu vor să renunţe la pensiile lor speciale. Vrem o guvernare asumată, vrem un stat care să ne fie prieten şi să nu ne pedepsească", a arătat Mihaela Siriţanu, preşedintele Partidului VOLT.
Şi Claudiu Crăciun, preşedintele Partidului Democraţiei şi Solidarităţii (DEMOS), şi-a exprimat îngrijorarea faţă de ceea ce se întâmplă în viaţa politică românească.
"Ne uităm cu foarte mare îngrijorare la ceea ce se întâmplă în viaţa politică românească. În fiecare săptămână mai avem câte un scandal, câte o declaraţie nefericită. Avem proba faptului că cele mai dubioase afaceri din această ţară au o reprezentare directă în Parlamentul României. Nu cetăţenii, ci aceste afaceri dubioase. Avem declaraţii din partea unor miniştri aşa-zis liberali, care vor să ancheteze organizaţiile societăţii civile pentru că îşi fac treaba şi apelează la justiţia României pentru a avea legi respectate în această ţară europeană.
Avem declaraţii ale unor furioşi care vor să ne îndepărteze de Uniunea Europeană şi de comunitatea democraţiilor globale, iar în tot acest noian de voci şi de agende, cred că avem nevoie de un semnal luminos, optimist, constructiv. Avem nevoie de o politică bazată pe iubire şi solidaritate. Lupta noastră în această toamnă este una simplă, este o luptă pentru un Parlament curajos, pentru un Parlament responsabil, pentru un Parlament curat, pentru că Parlamentul este oglinda poporului, nu un preşedinte sau altul", a conchis el.