Alegeri parlamentare 2020. Foști cântăreți și fotbaliști, pe listele partidelor pentru scrutinul din 6 decembrie

Ultima actualizare: 14-11-2020 20:04

Alegeri parlamentare 2020. Reprezentaţiile de la tribună parlamentului ar putea suna diferit în viitoarea legislatură. Pe listele partidelor apar inclusiv cântăreţi şi compozitori, care s-au remarcat în lumea artistică.

În bănci s-ar putea aşeza și câţiva fotbalişti, dar şi un luptător la categoria grea.

Eugen Gioancă, senatorul pasionat de muzică populară ales ințial din partea social democraţilor, a preluat mandatul în iunie 2019 de la Claudiu Manda. Gioancă s-a remarcat la moţiunea pentru demiterea Vioricai Dancilă.

Atunci s-a întreţinut îndelung cu premierul Ludovic Orban. Ulterior a plecat din PSD, iar acum îl regăsim pe listele PNL Dolj pentru Camera Deputaţilor.

Partidul Ecologist nu a mai intrat în parlament din 1996. La alegerile din decembrie vrea să revină şi a pus pe liste doi artişti. Sanda Ladosi ar vrea să fie senator la Mureş, fiind urmată pe liste de compozitorul Andrei Kerestely.

Şi tot la Mureş şi-a depus candidatura Marcel Pavel. Vrea să ajungă deputat tot din partea ecologiştilor.

Categoria foştilor fotbalişti cu aspiraţii politice ar putea fi bine reprezentată în viitorul legislativ. Fotbalist al generaţiei de aur, Dorinel Munteanu este propus de PMP Cluj pentru Senat.

Fost mijlocaş la Steaua şi antrenor, Adrian Neaga vrea să completeze echipa partidului ecologist la Senat.

Pentru aceste alegeri, social-democraţii au convins la Cluj un fost arbitru internaţional, pe Patriţiu Abrudan, să deschidă lista pentru Camera Deputaţilor.

Alegerile parlamentare sunt programate pe 6 decembrie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO