Petre Roman: Fiecare liberal care candideaza la alegeri trebuie sa cotizeze cu cate 2.500 de euro

Ultima actualizare: 09-11-2012 07:05
Petre Roman

Fostul premeir Petre Roman, candidat PNL intr-un colegiu din Brasov, a declarat, luni seara, ca fiecare liberal care a vrut sa intre in cursa pentru alegerile parlamentare a trebuit sa cotizeze la partid cu cate 2.500 de euro. 

Conform Mediafax, care citeaza Digi 24, el a precizat ca a apelat la sponsori. Banii vor fi folositi in campania partidului la nivel national, a adaugat Roman. 

Pentru fostul prim-ministru contributia financiara a candidatilor este un lucru firesc, avand in vedere ca o campanie electorala presupune aparitii in mass-media, promovare outdoor, cheltuieli legate de echipele de voluntari. "A fost o cheltuiala cu garantia, pe care am dat-o din buzunar. E vorba de garantia ceruta de lege si de cea ceruta de partid pentru cheltuielile generale. E o chestiune cat se poate de transparenta. stiu ca toate partidele au nevoie de o suma de bani pentru ceea ce inseamna campania la nivel national", a spus Petre Roman.

Acesta a dezvaluit ca, in cazul Partidului National Liberal, suma pe care candidatii in alegeri au trebuit sa o achite a fost de 2.500 de euro. "E nevoie si de sponsori. Eu ma gasesc intr-o situatie avantajoasa, aceea de a apela la oameni pe care-i cunosc si care vor sa ma vada in Parlamentul
Romaniei, nu pentru interes strict personal"
, a adaugat fostul premier.

Acesta a mai spus ca sunt candidati care fac cheltuieli care nu pot fi marturisite, dar ca el nu se numara printre acestia. 

Fostul premier Petre Roman care candideaza din partea PNL pentru un loc de deputat in Brasov mentioneaza in declaratia de avere o singura locuinta in Voluntari, trei masini, tablouri de 20.000 de euro, precum si 48.000 de euro si 68.000 de dolari.

In declaratia de avere depusa la sediul Biroului Electoral Judetean (BEJ) Brasov in 24 octombrie, Petre Roman mentioneaza ca are o locuinta de 202 metri patrati in Voluntari, cumparata in anul 2010. El precizeaza ca nu detine niciun teren, dar are trei masini, o Honda si o Lancia din 2006, precum si un Land Rover, cumparat in 2011.

Petre Roman a mai declarat bijuteriile sotiei, in valoare de 2.000 de euro, dar si tablouri de 20.000 de euro. In banca, fostul premier are doua conturi ambele deschise in 2008, in valoare de 48.000 de euro si 68.000 de dolari.

La rubrica de "Plasamente, investitii directe si imprumuturi acordate" mentioneaza ca este actionar cu o cota de 50 la suta la societatea Ana&Petrus, pe care tot el a imprumutat-o in nume personal cu 100.000 de euro.

Petre Roman, in varsta de 66 de ani, este in prezent profesor la Universitatea Politehnica Bucurestri si membru PNL.

Roman va candida pentru Camera Deputatilor in Colegiul 8 Bartolomeu - Tractorul - Triaj - Uzina 2, avandu-l drept contracandidat pe fostul ministrul al Finantelor din Guvernul Boc, Gheorghe Ialomitianu, de la PDL, care candideaza pentru al doilea mandat de deputat.

In acelasi colegiu vor mai candida Geczi Gellert, viceprimarul municipiului Sacele (UDMR), Eugen Telisca (PRM), Dumitru Butan (PPDD) si Romeo-Vasile Pascu (PER).

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO