Rezultate alegeri locale 2020. Cine a câștigat Primăria Sectorului 1. S-a anunțat rezultatul

×
Codul embed a fost copiat

S-a tras linie și a fost anunțat câștigătorul de la Primăria Sectorului 1 din București, unde alegerile au fost puse sub semnul întrebării.

UPDATE 11:50 - Potrivit datelor parțiale centralizate de BEC și anunțate miercuri dimineață, candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, se menţine pe primul loc la alegerile locale cu 40,95% din voturi, la o diferenţă de 1,13% de candidatul PSD, Daniel Tudorache, care are 39,82%.

BEC anunță că până miercuri, la ora 10,30, s-au numărat 97,74% dintre voturi.

UPDATE 11:14 - Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1, Dan Tudorache, alături de câțiva susținători, protestează miercuri la Biroul Electoral al Sectorului 1, cerând renumărarea voturilor.

El a declarat că unul dintre temeiurile legale pentru care face această cerere este faptul că au fost găsite procese verbale semnat în alb, care au fost prezentate şi la Poliţie.

Citește și
Clotilde Armand, candidat pentru functia de primar al Sectorului 1 al Capitalei, din partea Aliantei USR-PLUS si PNL
Rezultate parţiale alegeri locale 2020 sector 1. Care este acum diferenţa dintre Clotilde Armand şi Dan Tudorache
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Rezultate alegeri locale 2020. Scandal la Sectorul 1

 

După 48 de ore de haos, la Biroul Electoral al sectorului a fost întocmit procesul verbal potrivit căruia Clotilde Armând a avut cu 1005 voturi în plus față de Dan Tudorache.

Potrivit site-ului rezultatevot.ro, care prezintă în timp real rezultatele alegerilor locale din 27 septembrie 2020, candidata Clotilde Armand (USR_PLUS) a primit 36.455 de voturi (40,95%), în timp ce primarul în funcție, reprezentantul PSD, Dan Tudorache, a primit 35.451 de voturi (39,82%).

Însă voturile ar putea fi renumărate, după ce PSD a cerut acest lucru. O decize va fi luată de Biroul Electoral Central.

Totul a început după ce reprezentanta dreptei a susținut că i-au fost furate voturi de contracandidați. Social-democrații spun că nu au niciun amestesc.

Polițiștii au deschis un dosar penal.

Candidat PSD, prins cu sute de procese verbale

 

Un candidat PSD pentru Consiliul Local de la Sectorul 1 a fost surprins, luni seară, de membri USR - Plus cu braţele pline de documente. S-a întâmplat în faţa clădirii primăriei, în care se află Biroul Electoral din sector.

Bărbatul s-a întors în clădire şi a fost urmărit până la etajul 2, unde se afla un sediu al administraţiei domeniului public. Un etaj mai jos este chiar Biroul Electoral.

Reprezentanţii USR-Plus au sunat la 112.

Clotilde Armand: Este un teanc de procese verbale după alegerile de ieri

 

Imediat a ajuns acolo şi Clotilde Armând, cea care conduce la diferenţa mică, potrivit rezultatelor de până acum.

Clotilde Armand: Am văzut acolo, este un teanc de procese verbale după alegerile de ieri, originale, ștampilate, semnate, care au fost luate de la Biroul Electoral de Sector și aduse aici la sediul primăriei."

Explicaţia contracandidatului Dan Tudorache de la PSD a fost ca: "Este un simplu curier care strânge procesele verbale pentru partidul social democrat. S-a dus în acel loc pentru că cineva le strângea şi mergea cu ele la pachet."

Mihai Drăgan, reprezentant juridic PSD Sector 1: "La fiecare secţie de votare se întocmeşte un proces verbal care stabileşte ce s-a numărat. Se face într-un exemplar care merge la BEC şi un exemplar pentru fiecare reprezentant. Am preferat ca un reprezentat să le strângă şi să le transporte la sediul partidului pentru numărătoarea paralelă."

Explicațiile Poliției Sectorului 1

 

Poliţia Capitalei a deschis un dosar penal.

În prima fază, poliţiştii au audiat nu mai puţin de 8 persoane - martori, dar şi membrii ai mai multor formaţiuni politice. Ce ştim până acum este ca un bărbat care ar fi candidat pe listele de consilieri locali din partea PSD ar fi ieşit din sediul Biroului Electoral al Sectorului 1, având asupra sa nu mai puţin de 473 de procese verbale."

Ionuț Dana, șeful Poliției Sectorului 1: "Efectuam cercetări prin secţia 4 poliţie sub coordonarea parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru infracţiunea prevăzută de articolul 391 privind falsificarea de documente şi evidente electorale. În continuare noi facem verificări prin AEP pentru a stabili autenticitatea acelor procese verbale găsite asupra bărbatului."

În ciuda intervenţiei poliţiei, în faţa clădirii Biroului Electoral din Sectorul 1 a fost agitaţie. Toate noaptea, membrii USR PLUS i-au verificat de aproape pe cei din comisia în care se analizau din nou procesele verbale.

Clotilde Armând, candidat USR-PLUS la primăria Sectorului 1 al Capitalei: "Procesarea proceselor verbale durează în mod anormal...durează prea mult. // Au fost mai multe incidente ciudate şi suntem îngrijoraţi. Vrem să ne păzim voturile.”

Şi aşa au descoperit mai multe probleme.

Claudiu Năsiu, vicepreședinte USR: "Au fost 11 secții de votare unde tabletele nu au funcționat și au trebui să fie aduse voturile și procesele verbale doar fizic, întocmite aici. Colegii noștri ne-au anunţat că nu sunt sigilate cum trebuie, au fost aduşi nişte saci care nu erau închişi."

În plus, exista exemple de procese verbale cu 164 de voturi în dreptul partidului, dar datele introduse în sistem arătau 0 voturi. Peste zi, situaţia a devenit şi mai confuză.

La peste 24 de ore de la începerea scandalului, sediul biroului electoral sector 1 a devenit o fortăreaţă. Sunt aici poliţişti, jandarmi, medici şi ambulanţe. Pentru că la faţa locului au venit pe de-o parte susţinători ai PSD care spun că vor să îşi apere votul, iar pe de cealalata parte protestatari şi membrii ai USR-PLUS care vor să se asigure că procesul electoral decurge corect."

Din mulţime, jandarmii au scos două persoane. Vorbim despre doi bărbaţi care erau agresivi verbal. Aceştia au fost conduşi la duba jandarmeriei, unde au fost percheziţionaţi. Dar pentru că nu s-au liniştit, jandarmii i-au dus la secţia 4 de poliţie.

Dan Barna: "Clotilde este primar, asta e cert"

 

Clotillde Armand nu s-a mişcat de lângă membrii comisiei. A vizitat-o şi şeful său de partid, Dan Barna.

Dan Barna: "Clotilde este primar, asta e cert. Procesele verbale sunt cele pe care le confirmă toată lumea."

Procesul electoral nu a fost încheiat încă în sectorul 1.

Pe de altă parte, Biroul Electoral Central este aşteptat să dea un verdict după cererea PSD de renumarare a voturilor.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Nicușor Dan: E incredibil faptul că PSD a încercat să fraudeze votul în București
Nicușor Dan: E incredibil faptul că PSD a încercat să fraudeze votul în București

Primarul ales al Capitalei la alegerile din 27 septembrie, Nicușor Dan, a reacționat marți cu privire la acuzațiile de fraudă aduse la adresa PSD de la sectorul 1, unde a candidat Clotilde Armand, din partea USR-PLUS și susținută de PNL.

Rezultate parţiale alegeri locale 2020 sector 1. Care este acum diferenţa dintre Clotilde Armand şi Dan Tudorache
Rezultate parţiale alegeri locale 2020 sector 1. Care este acum diferenţa dintre Clotilde Armand şi Dan Tudorache

Vin în continuare rezultate de la sectorul 1 pentru alegerile locale de duminică, 27 septembrie. Diferenţa dintre Clotilde Armand şi Dan Tudorache s-a mai redus, dar persistă.

Acuzaţii de fraudă la alegerile locale la sectorul 1 şi sectorul 5. Cum ar fi fost modificate procesele-verbale
Acuzaţii de fraudă la alegerile locale la sectorul 1 şi sectorul 5. Cum ar fi fost modificate procesele-verbale

A fost scandal în noaptea de luni spre marți la două primării de sector din Bucureşti, după alegerile locale de duminică.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.