Edilul care de 20 de ani nu are niciun contracandidat la primărie. A cerut anularea alegerilor pentru a face economie

Ultima actualizare: 04-09-2020 18:53
Marian Musat
Observatorul Buzoian

În trei localități din Buzău - comunele Chilii, Bisoca şi Valea Salciei - actualii primari sunt singurii care candidează pentru un nou mandat pe posturile pe care deja le ocupă.

Dacă pentru comunele Chilii şi Bisoca este o noutate să înregistreze o singură candidatură la funcţia de primar, pentru Valea Salciei istoria se repetă deja pentru a treia oară. Primarul comunei Valea Salciei Marian Muşat este în fruntea comunităţii din anul 2000, când a câştigat Primăria din turul doi iar în 2004 s-a luptat cu trei contracandidaţi iar cel mai bun dintre ei a obţinut 40 de voturi. În 2008 şi 2012 Marian Muşat a fost singurul candidat la Primăria Valea Salciei aşa cum este şi la localele din 27 septembrie 2020, potrivit News.ro.

Marian Muşat, care este de ani buni şi preşedinte al filialei buzoiene al Asociaţiei Comunelor din România, a susţinut în urmă cu patru ani, când s-a confruntat pentru a doua oară cu situaţia de a candida singur, că în comunele unde nu există decât un singur candidat nu ar mai trebui organizate alegeri, făcându-se astfel economii substanţiale dat fiind că un singur vot valabil exprimat ar fi suficient pentru ocupare funcţiei.

În comuna Chilii, Sorin Zaman ocupă funcţia de primar din anul 2018, iar în Bisoca, Florin Stemate intră în cursa pentru al doilea mandat din partea PSD Buzău după ce în 2016 a câştigat mandatul de primar ca independent.

Nu este pentru prima dată când PSD Buzău îşi adjudecă primării încă dinainte de ziua votului. Şi în anul 2016 au fost înregistrate două astfel de cazuri în comunele Valea Salciei unde a fost ales primar Marian Muşat şi în comuna Pănătău unde a fost ales Nicolae Stoica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!