Ziua Brancusi, sarbatoare nationala tinuta pentru prima data in tara. Doar cativa turisti au fost curiosi sa vada casa-muzeu

Ultima actualizare: 22-02-2016 07:10

Este Ziua Brancusi, sarbatoare nationala tinuta pentru prima data, in urma unei legi adoptate anul trecut de Parlament.
19 februarie este ziua de nastere a marelui artist roman, ivit pe lume la Hobita, in Gorj, in urma cu exact 140 de ani.

In locul natal al faimosului sculptor, care a revolutiuonat arta moderna, nu au fost decat o mana de turisti, veniti pe cont propriu sa vada casa-muzeu a lui Brancusi. Din cauza ploii, manifestarile s-au tinut la cativa kilometri distanta, intr-o scoala.

Ion Calinoiu, seful CJ Gorj: "Azi, in zi sfanta, dedicata lui Brancusi, ziua nationala a romanilor, imi revine placuta placere de a va spune bine ati venit acasa la Brancusi, la multi ani tuturor."

In timp ce elevii din comuna Pestisani ascultau discursurile pompoase ale autoritatilor, la casa memoriala a lui Constantin Brancusi, din Hobita, au ajuns doar cativa turisti - veniti pe cont propriu.

Niculina Chitulescu, director Colegiul Tehnic Motru: "Ma asteptam sa fie foarte, foarte multa luma, iar despre vreme nu conteaza, cat timp vrei sa faci ceva vremea nu te poate opri."

Localnicii erau convinsi ca la casa memoriala a lui Brancusi sarbatoarea va fi in toi cand, de fapt, turistii se mirau ca nu e nimeni pe acolo.

Laurian Stanchescu, poet: "Mi se pare absolut injositor pentru autoritatile judetului. Aici trebuia sa fie presedintele, premierul, aici trebuia sa fie adunata toata esenta Romaniei pentru ca Brancusi a fost si este esenta Romaniei."

La Targu Jiu este programata totusi o ceremonie la Coloana Infinitului, Poarta Sarutului si Masa Tacerii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO