România se pregătește pentru cele mai mari funeralii din ultimii 50 de ani

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 06 Decembrie 2017 07:38
Categorie: Actualitate

Moartea Regelui Mihai Întâi a îndurerat sufletele românilor care l-au apreciat şi respectat.

România se pregătește pentru cele mai mari funeralii din ultimii 50 de ani. Familia Regală a anunțat că trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi adus la București miercurea viitoare, după care sicriul va fi transportat la Castelul Peleș. În aceeași seară, va fi depus în Sala Tronului de la Palatul Regal din București.

Conform comunicatului trimis de Casa Regală, avionul cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale va ajunge în România pe data de 13 decembrie, va ateriza pe Aeroportul Otopeni unde va avea loc o scurtă slujbă religioasă, unde va participa doar Familia Regală. După aceea, sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi transportat la Castelul Peleș, acolo unde va fi depus în Holul de Onoare, de asemenea, publicul nu va avea acces.

Cei care vor dori să-și ia rămas bun de la Majestatea Sa vor putea face asta începând de miercuri seara, 13 decembrie, după ora 21:00, dar și în zilele de joi și vineri, încă de la primele ore ale dimineții (de la ora 08:00 la 22:00).

Cei care doresc să aducă flori, le vor putea depune în grădina Palatului Regal și, de asemenea, sunt rugați să nu fie însoțiți de copii mai mici de 7 ani și să aibă o ținută corespunzătoare.

Sâmbătă, pe data de 16 decembrie, trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi depus în Palatul Regal de pe Calea Victoriei, unde va avea loc o scurtă slujbă religioasă, dar și o ceremonie militară. Apoi cortegiul funerar se va îndrepta pe traseul Calea Victoriei - Piața Unirii, până la intrarea pe Dealul Mitropoliei, unde la ora 11:30 va începe slujba de înmormântare, în Catedrala Patriarhală, unde publicul nu va avea acces.

Seara, tot pe 16 decembrie, se va îndrepta către Curtea de Argeș, acolo unde va avea loc slujba de îngropare a Majestății Sale. Cei care vor să participe la această slujbă o vor putea face doar de la porțile Arhiepiscopiei Argeșului.

Familia Regală a anunțat doliu timp de 40 de zile, fiind deschise cele trei cărți de condoleanțe, unde oamenii pot lăsa mesaje în memoria Regelui.

Cu lacrimi în ochi, zeci de oameni au mers marți seară la Palatul Regal din Bucureşti pentru a aprinde o lumânare şi pentru a lăsa o floare în semn de recunoştinţă faţă de ultimul suveran al ţării noastre.

Mesaj pentru fostul Principe Nicolae

Printre lacrimi și flori, o persoană nu a uitat că, miercuri, fostul Principe Nicolae își serbează numele de Sfânt și îl numește „Prinț”.

În ciuda faptului că fostul Principe trece prin moment grele după aflarea veștii morții bunicului său, un trecător a atașat de gardul Palatului Regal de pe Calea Victoriei, o inimioară în interiorul căreia era scris: „La mulți ani, Prințe Nicolae”. 

Oameni de toate vârstele s-au oprit marți seară în fața Palatului Regal pentru a-i aduce un omagiu Majestății Sale.

Gardul Palatului Regal de pe Calea Victoriei din București începe să se umple cu flori și lumânări aprinse. Sunt oameni de toate vârstele care vin să cinstească memoria Regelui Mihai Întâi al României, ultimul suveran al țării noastre. E impresionant gestul pe care îl fac atât tineri de 20 de ani, cât și oameni în vârstă.


Participant: "Este un moment trist, dar este un destin trist al Regelui și al țării."

Cu lacrimi în ochi, cei care l-au prețuit pe fostul suveran și-au găsit cu greu cuvintele.

Participant
: "Ființa omenească are o existență limitată, dar nimeni nu se aștepta să se întâmple acum."

Săptămâna viitoare, joi dimineață, sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus în Sala Tronului a Palatului Regal. Timp de două zile, românii vor putea să își ia rămas bun de la ultimul Rege al ţării.

"Sunt român şi asta o simt foarte tare". Mihai I al României, povestea ultimului monarh al României
VIDEO PROTVPLUS.RO
accident Constanța
Prima măsură luată după accidentul cu doi morți provocat de un șofer băut
Tânăr cu arsuri grave, transportat în Capitală. Pacientul și-a dat foc
”Super Luna Sângerie a Lupului", fenomenul rar vizibil luni dimineață în România
Un recidivist, eliberat mai devreme, a fost arestat după ce i-a rupt maxilarul unui tânăr
Martorii îl contrazic pe șoferul băut care a intrat cu mașina în spital. A fost reținut
Poliţist, după ce a văzut ”fluturaşul” unui infirmier: ”Mi-am luat găleată cu mop”
accident Bacău
Microbuz plin cu persoane răsturnat într-un pârâu, în Bacău. Un bărbat a murit
Un avion Blue Air nu a mai ajuns în Capitală și a aterizat la Constanța
Tupeul unui hoț de biciclete din Capitală. Ipostaza în care a fost filmat într-un bloc
La un pas de o tragedie în Brașov. Scenele surprinse de un șofer cu o cameră de bord
Controale și amenzi la taximetriști. Un șofer a fost prins băut la volan
LOTERIA BONURILOR. Bonurile fiscale câștigătoare din decembrie, extrase duminică