Theodor Paleologu, despre Regele Mihai I: ”Un ciclu istoric ajunge la sfârșit”

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Eseistul și profesorul Theodor Paleologu spune că atunci când ”moare Regele Mihai, nu moare doar o singură persoană - e vorba de un ciclu istoric care ajunge la sfârşit”.

''Când moare Regele Mihai, nu moare doar o singură persoană - e vorba de un ciclu istoric care ajunge la sfârşit. Când a venit în Parlament în 2011 era ascultat cu sfinţenie de toată lumea- de obicei se hăhăie, povestesc acolo. Când a venit el era ca în Catedrală. Când a venit Regele era linişte! Asta dă măsura pierderii pe care o suferim astăzi.

Era un om tăcut, rezervat, interiorizat, cred că melancolic, nu era un om voios, asta nu înseamnă că nu avea umor. Era trist şi deprimat de ce se întâmplă cu ţara lui şi nu numai cu România. Cum să nu fie? Erau vremuri grele. Felul lui demn de a fi nu-l predispune la flexibilitate, nu se aranja, nu dădea din coate, era o rigiditate respectabilă, personalitatea unui om care îşi face datoria, conştient de măreţia a ceea ce duce mai departe şi nu a fost un om care să dea din coate să caute aranjamente personale. A muncit, i-a fost greu, a dus în spinare această sarcină hărăzită. Ca tată s-a chinut cât a putut, a încercat să aducă pe lume un fiu şi n-a reuşit, are 5 fete, a educat în exil cât a putut. Acum nu aveam decât ochi pentru a plânge, ne-au rămas ochii să plângem'', a spus Paleologu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO