Zeci de oameni au protestat în Argeș, după ce au stat luni întregi în șomaj tehnic
Zeci de oameni trimiși în șomaj tehnic în lunile pandemiei au protestat zgomotos în fața prefecturii Argeș.
Cei mai mulți dintre ei lucrează în restaurante și săli de jocuri de noroc. Spun că ajutorul financiar care acoperă 75% din salariile și-așa foarte mici nu le ajunge să trăiască.
În mare parte tineri, protestatarii spun că nu vor avea ce pune pe masa de sărbători. Mai rău, se tem că vor acumula datorii.
Alegeri 2024
22:26
Ilie Bolojan admite că a discutat cu Elena Lasconi şi cu Mircea Geoană, dar spune că nu le-a cerut celor doi să se retragă
19:17
Ce se întâmplă dacă o persoană încearcă să voteze de două ori și este identificată de sistemul de alertă
19:09
Negocieri între partidele „de dreapta”. Surse: PNL ar încerca să-l convingă pe Mircea Geoană să se retragă din cursă
15:52
AEP anunță că, în premieră, vom avea posibilitatea să vedem rezultatul alegerilor „în timp real”
Unul dintre protestatari, fotograf la o firmă de evenimente, nu-și mai poate face meseria. Soția lucra la o sală de jocuri care s-a închis. Cuplul a hotărât să aducă la protest și copilul.
Protestatar: „Am stat un an calm, liniștiți, acasă, nu mai putem. Iernile sunt grele, nu avem activitate, avem copii de crescut și pentru ei suntem aici.”
Soția fotografului: „Noi iarna asta stăm acasă, ne-au închis, suntem în a 7-a zi în care suntem închiși, efectiv nu mai avem ce să facem, nu putem să trăim cu 75% și cu copil mic, efectiv nu ai cum să trăiești din banii ăștia.”
Adunarea s-a dat online, pe Facebook.
Organizator: „Stau în chirii, au facturi de plătit, în luna decembrie vin facturi de regularizare de la aproape toate, nu au din ce, copiii lor strigă de foame, deja educația le-a fost luată și acum le este luat și locul de muncă al părinților.”
Reporter: „Cât înseamnă, pentru dumneavoastră, șomajul tehnic? Cați bani luați efectiv?”
Angajat restaurant: „10 milioane, 11 milioane.”
Reporter: „Vă descurcați cu banii ăștia?”
Angajat restaurant: „Foarte greu ne descurcăm. Pentru că avem chirii de plătit 12-13 milioane, avem facturi.”
Prefectul a primit câțiva reprezentanți ai protestatarilor la discuții. Le-a explicat, totuși, că restricțiile nu pot fi ridicate câtă vreme numărul infectărilor rămâne la o cotă alarmantă.