Zeci de amenzi pentru cei care nu respectă "carantina de noapte". Cele mai comune greşeli

Ultima actualizare: 12-11-2020 07:54
Zeci de amenzi pentru cei care nu respectă
StirilePROTV

Poliţiştii din Ilfov au organizat filtre pentru a verifica dacă se respectă "carantina de noapte" şi dacă cei care totuşi circulă au sau nu declaraţia la ei.

Miercuri seară, de pildă, la intrarea în Otopeni s-au dat zeci de amenzi. Dar şi în restul ţării au fost astfel de acțiuni, pentru sancționarea celor care nu respectă restricţiile, dar şi pentru a-i informa pe oameni.

Poliţiştii din Ilfov au verificat dacă se respectă "carantina de noapte", dar au venit și cu lămuriri pentru cei care aveau nevoie.

”Adeverință de la angajator? Sunteți în timpul serviciului sau vă deplasați în interes personal? Să vă facă adeverință care justifică faptul că suneti angajatul societății. Vă face o adeverință pe o perioada de 30 de zile și nu mai faceți această declarație în fiecare zi, OK?”

Polițist: ”Vă recomand că pe viitor să le spuneți celor de la firmă să vă facă adeverință de la angajator.
Șofer: Da? Da, mâine am problema asta. Ca toată lumea. Asta fac mâine.
Polițist: Și fiți mai atent la completarea declarației, semnați-o.”

Anne-Marie Ciolcă: ”Au fost aplicate până în acest moment 19 sancțiuni contravenționale. Sigur, scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni însă în situația în care colegii mei care constată mai multe abateri sau anumite abateri de la lege, nu ezită să aplice sancțiunile, sigur că da, gradual, de la caz la caz.”

Și în Baia-Mare s-au organizat filtre. Orașul a intrat în carantină totala miercuri, la ora 17. Acolo, rata de incidență a infecției Covid-19 a depășit pragul de 7 cazuri la mia de locuitori, asfel că autoritățile au decis să impună restricții severe.

Imediat după anunțarea deciziei de carantinare a orașului, polițiștii au ieșit pe străzi pentru a-i informa pe oameni să respecte noile restricții, altfel riscă să fie sancționați. Aseară, cei care nu aveau asupra lor hârtiile au fost doar atenționați, însă zilele următoare vor fi aplicate și sancțiuni.

”- Baia Mare s-a carantinat. Să aveți asupra dvs. adeverință.
- Vin de la Sighet, dar am adeverință.
- Sunteți în tranzit.
- Lucrez în Baia Mare.
- Să o aveți asupra dvs. În afara serviciului adeverință pentru ce veniți."

Persoanele care nu au domiciliu în Baia Mare pot să tranziteze zona, nu au nevoie de declarație, dar nu au voie să oprească până la ieșirea din oraș, potrivit noilor restricții.

Dan Buca, purtător de cuvânt CJSU Maramureș: "Vor fi efectuate acțiuni preventive de informare a cetățenilor urmând că de poimâine să trecem la aplicarea legii, să nu mai facem rabat de la ea”.

Astfel pentru o perioada de 14 zile nimeni nu vă putea ieși sau intra în oraș fară un motiv bine întemeiat. La fel și cei care ies din casa trebuie să aibă asupta lor o declarație pe proprie răspundere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO