Vremea se incalzeste treptat. Florin Busuioc ne spune cum va fi vremea in urmatoarele zile

Ultima actualizare: 08-02-2014 07:01

Tendinta este de incalzire treptata, dar acest lucru este valabil mai ales pentru zonele din afara arcului carpatic pentru ca in rest, chiar si acum avem vreme calda pentru aceasta perioada.

Miercuri noapte, in Romania, in sud, in est si in centru vom avea vreme rece. In depresiunile din estul Transilvaniei si pe arii mai restranse in Moldova si in dealurile Munteniei si ale Olteniei va fi chiar ger.

In sud si in est va fi ceata asociata cu depuneri de chiciura sau fulguieli trecatoare, iar spre dimineata in Banat si in Crisana va ploua si vor fi conditii sa se formeze polei.

Vantul va fi mai intens in sudul Banatului si la munte, la altitudini mari, iar minimele se vor incadra in intervalul minus 22 si plus 4 grade.

Joi vom avea vreme rece in sud si in est, unde ceata va persista si va fi asociata cu chiciura. In celelalte regiuni vom avea valori peste mediile perioadei. In vest, in nord-vest si in centru pot sa cada cativa stropi de ploaie, vor fi conditii sa se produca polei, iar la munte vor fi precipitatii mixte. La amiaza vom avea intre minus 6 grade in sudul Olteniei si pana la 9...10 grade Celsius in Dealurile de Vest.

In Bucuresti vremea va fi rece, iar vantul cel mult moderat.  La noapte, maine dimineata si din nou maine noapte va fi ceata si se va depune chiciura. Minima va fi de minus 6 grade, maxima nu va depasi valoarea de minus 3 grade. 

La munte vom avea vreme calda, dar deocamdata stratul de zapada este destul de consistent in majoritatea statiunilor. Pe vai si in depresiuni cresc sansele sa apara ceata, vantul se domoleste, iar maine vom avea precipitatii slabe, mixte, in masivele vestice. Temperaturile vor fi exclusiv pozitive pe timpul zilei. 

Vineri va fi ceata in sud si in est, iar noaptea ar putea sa ploua slab in interiorul arcului carpatic. Sambata vor fi precipitatii slabe in jumatatea de sud-vest si ceata in sud si in est.

Duminica va ploua slab in vest si in nord-vest iar noaptea vor fi precipitatii mai ales in jumatatea vestica. Temperaturile vor creste.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO