Vremea in ziua de 4 februarie 2014, prezentata de Florin Busuioc. Prognoza meteo pana vineri

04-02-2014 09:01


Vremea in ziua de 4 februaruarie 2014, prezentata ...
Vremea in ziua de 4 februaruarie 2014...

Florin Busuioc prezinta vremea pentru 4 februarie 2014. Marti ramanem cu vremea rece in sud, in est si in centru. In zonele extracarpatice vor fi conditii de ninsoare slaba. In rest,
vom avea timp frumos.

Vremea, 4 februarie 2014, cu Florin Busuioc. Maximele termice se vor situa intre minus 5 si plus 10 grade. In Dobrogea si in Baragan norii vor fi numerosi si e posibil sa fulguiasca trecator pe parcursul zilei. Maximele termice urca pana la 3 grade la malul marii. Mai sus, in Moldova sudica
si in nordul Munteniei, gasim ceata in orele diminetii si atmosfera mohorata peste zi, cand ar putea sa cada cativa fulgi de zapada. Dupa pranz, termometrele vor indica cel mult 1 grad, cu plus.

In jumatatea nordica a Moldovei este ger la inceputul zilei, iar in zonele joase se semnaleaza ceata si chiciura din loc in loc.
Innorarile persista, e posibil sa ninga slab, iar maximele,
in crestere fata de luni, se apropie de valoarea de zero grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures ziua se anunta insorita si mai calda decat ar fi normal la aceasta data. Pe aici maximele vor atinge 8 grade Celsius. Vreme frumoasa si temperaturi acceptabile asteptam si in tinuturile vestice. In regiunile deluroase si la munte temperaturile depasesc mediile perioadei, iar in sudul Banatului vantul mai are unele porniri.

In centrul Romaniei gasim ger si ceata dimineata in depresiuni, dar, dupa pranz, temperaturile depasesc limita inghetului. La munte, va fi mult mai cald decat in mod obisnuit la inceput de februarie. Se vor atinge chiar si 10 grade Celsius si tot la munte, pe creste, vantul va continua sa sufle cu putere.

In sud-vestul tarii avem multi nori si ceata la inceputul zilei
in zonele joase, pe unde temperaturile raman modeste. In schimb, la deal si la munte vom avea cer curat si un regim termic mult mai bland.

Aceleasi conditii meteo si in sudul tarii: soare si temperaturi pozitive in zonele mai inalte. Multi nori, fulguieli izolate si putina ceata dimineata la campie.

In Bucuresti, norii raman pe pozitii, dar e posibil sa zarim si soarele pentru scurte momente. Vantul se opreste la moderat, iar maxima prognozata este de minus 1 un grad. Peste noapte se instaleaza gerul si apar conditii de ceata si chiciura. Presiunea atmosferica incepe sa scada.

La munte, vom avea vreme calda pentru acest moment al anului, dar deocamdata stratul de zapada este consistent in toate statiunile. Pe vai si in depresiuni, cresc sansele sa apara ceata, iar vantul va fi mai nervos in zonele de creasta.

Miercuri, in afara arcului carpatic, norii vor fi josi, va fi ceata, chiciura sau fulguieli trecatoare. Joi, tot ceata in sud, in est si in centru, iar seara va ploua slab in vest si in nord-vest si vor fi conditii sa se produca polei. Vineri, aceeasi ceata in exteriorul arcului carpatic si vreme buna in rest. Maximele vor fi negative in zonele cu ceata persistenta, iar in zonele de deal si de munte din vest vom ajunge pana la valori de 11-12 grade Celsius.

VIDEO PROTVPLUS.RO