Vremea in ziua de 5 februarie 2014, prezentata de Florin Busuioc. Prognoza meteo pana sambata

×
Codul embed a fost copiat

Florin Busuioc prezinta vremea pentru 5 februarie 2014. Miercuri, cerul va fi mai mult variabil, insa in sud si in sud-est plafonul de nori va fi destul de jos, va fi ceata care poate veni insotita de depuneri de chiciura sau fulguieli trecatoare.

Vremea, 5 februarie 2014, cu Florin Busuioc. Vantul va ramane intens la munte, la altitudini mari dar si in sudul Banatului iar la amiaza vom avea minus 5 grade in zonele cu ceata persistenta si 8-10 grade in Dealurile de Vest si in Maramures. In Dobrogea avem avertizare de ceata densa pana la ora 10 si este vizata si autostrada A2. Dupa risipirea cetii se anunta temperaturi pozitive si innorari temporare in Dobrogea, iar in Baragan, datorita norilor, maximele termice vor fi negative si e posibil sa fulguiasca.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim ceata in orele diminetii care poate fi persistenta.Vor fi si momente cu soare, iar termometrele vor indica cel mult 1 grad, cu plus. In jumatatea nordica a Moldovei temperaturile mai cresc usor si vor fi pozitive aproape peste tot. In orele diminetii, in zonele joase se semnaleaza ceata si fulguieli din loc in loc, iar dupa pranz vom zari si soarele. Judetele Neamt, Bacau, Vrancea si Galati sunt avertizate cu cod galben de ceata densa pana la ora 11:00.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, vremea ramane neschimbata. Dimineata va mai fi putina ceata, iar ziua se anunta insorita si mai calda decat ar fi normal la aceasta data. Maximele termice vor atinge 8-10 grade Celsius.

Vreme frumoasa si temperaturi placute asteptam si in tinuturile
vestice. In regiunile deluroase si la munte, temperaturile depasesc mediile perioadei, iar in sudul Banatului vantul mai are unele porniri. Noaptea înnorarile se vor accentua si vor fi precipitatii slabe, mai ales ploi

Citește și
Umbrela
PROGNOZA METEO pentru lunile februarie, martie si aprilie 2014. Ce temperaturi vor fi in fiecare zona a tarii
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

In tinuturile centrale, in depresiuni, gasim ger si ceata dimineata, dar dupa pranz soarele se arata peste tot, iar temperaturile ajung pana la 6 grade cu plus pe partea vestica. La munte va fi mult mai cald decat in mod obisnuit la inceput de februarie si tot la munte, pe creste, vantul va avea intensificari izolate.

In sud-vestul tarii avem multi nori si ceata la inceputul zilei in zonele joase, pe unde temperaturile raman modeste. In schimb, la deal si la munte, vom avea cer variabil si un regim termic mult mai bland. Aceleasi conditii meteo gasim si in sudul tarii: soare si temperaturi pozitive. In zonele mai inalte, multi nori, fulguieli izolate si ceata dimineata la campie.

Avem avertizare cod galben de ceata densa pana la ora 8 si 10 pentru judetele Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, dar si pentru sudul judetelor Dambovita, Prahova si Buzau, drumurile judetene, Europene aferente, si autostrazile A1 si A2. Vizibilitatea este scazuta local sub 200 m si izolat sub 50 m si se va depune chiciura.

In Bucuresti, vremea va fi rece pentru inceputul lunii februarie, cerul va fi mai mult noros, iar vantul nu va trece de moderat. Dimineata si din nou la noapte va fi ceata. Maxima termica se va situa in jurul valorii de minus 3 grade Celsius.

La munte, vom avea vreme calda pentru acest moment al anului, dar deocamdata stratul de zapada este destul de consistent in toate statiunile. Pe vai si in depresiuni cresc sansele sa apara ceata, vantul va fi mai nervos in zonele de creasta, la noapte vor fi ceva precipitatii mixte in Carpatii Occidentali si va ninge slab in nordul Orientalilor.

PROGNOZA METEO PANA SAMBATA

JOI - Vremea va fi rece in regiunile extracarpatice, in timp ce in restul teritoriului regimul termic va fi mai ridicat decat cel normal pentru prima decadã a lunii februarie. Nebulozitatea joasa si ceata asociatã trecãtor cu chiciura sau fulguieli vor persista pe arii restranse in sudul tarii si izolat in rest, iar in celelate regiuni innoãrile vor fi temporare si local va ploua slab.

In zonele montane inalte vor fi si precipitatii sub forma de lapovitã si ninsoare, iar vantul va avea unele intensificari. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6...-5 grade in sudul Olteniei si 9...11 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa, in general, intre -9 si 1 grad.

VINERI - In zonele joase din sudul si estul tarii valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru prima decada a lunii februarie si local, mai ales dimineata si noaptea, se va semnala ceata, posibil asociata cu burnita sau fulguieli. In restul teritoriului, vremea va fi calda pentru aceasta perioada, iar ceata se va semnala trecator, pe arii restranse. Cerul va fi temporar noros si izolat va ploua slab, iar in Carpatii Occidentali si nordul Carpatilor Orientali vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -4...-2 grade in zonele cu ceata persistenta si 10...12 grade in zona deluroasã a Banatului si Crisanei, iar cele minime se vor situa intre -9 si 3 grade, mai coborate in depresiuni spre -11 grade, dar si mai ridicate in Dealurile de Vest pana la 5 grade.

SAMBATA - Vremea va fi mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada in regiunile intracarpatice, in timp ce in restul teritoriului regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de mediile climatologice. Cerul va fi temporar noros. Local in sud si est, precum si in depresiuni, mai ales dimineata si noaptea, va fi ceata, posibil burnita sau ploaie slaba, iar in vest si in nord-vest trecator va ploua. La munte, pe arii restranse, vor fi precipitatii mixte.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3...-2 grade in zonele cu ceatã persistenta si 11...12 grade in Banat si zona deluroasa a Crisanei, iar cele minime se vor situa intre -6 si 4 grade, mai coborate in depresiuni spre -8 grade, dar si usor mai ridicate in Dealurile de Vest pana la 6 grade.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Temperaturi de -24 de grade in estul Transilvaniei. PROGNOZA METEO pentru urmatoarele zile
Temperaturi de -24 de grade in estul Transilvaniei. PROGNOZA METEO pentru urmatoarele zile

PROGNOZA METEO. Avem din nou parte de fenomenul de inversiune termica. Vremea va fi similara cu cea din luna decembrie, adica: mohorata si rece in zonele joase si in general frumoasa si calda in regiunile mai inalte.

PROGNOZA METEO pentru lunile februarie, martie si aprilie 2014. Ce temperaturi vor fi in fiecare zona a tarii
PROGNOZA METEO pentru lunile februarie, martie si aprilie 2014. Ce temperaturi vor fi in fiecare zona a tarii

PROGNOZA METEO - Meteorologii romani au facut o estimare a temperaturilor si a volumului de precipiatii din tara noastra pentru lunile februarie, martie si aprilie 2014.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.