Vremea 24 noiembrie 2017: Cod de ceață, în mai multe județe

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Ziua de vineri ne aduce vreme frumoasă la deal şi la munte; ceaţa şi multă umezeală în rest. Maximele pleacă de la 4 grade în Moldova şi ajung pe la 14 grade în Banat.

Până la ora 9.00, este cod galben de ceaţă densă pentru Bucureşti şi judeţele Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj, Buzău, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Călăraşi. Tot până la ora 9.00, sunt avertizate şi judeţele Neamţ şi Suceava iar până la ora 10.00 judeţele Mureş, Alba, Sibiu, Braşov, Harghita, Covasna dar şi în judeţele Constantă şi Tulcea. Vizibilitatea este mult scăzută.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan găsim mulţi nori; un pic de soare după prânz şi ceaţă în orele dimineţii. Temperaturile, la fel ca ieri, se opresc pe la 9 - 0 grade.Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, la începutul zilei avem ceaţa şi condiţii de burniţă. Mai târziu, s-ar putea să iasă puţin şi soarele; dar temperaturile nu reuşesc să treacă de 7 - 8 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi destul de rece, cu înnorări şi negura pe la câmpie; atmosfera mai plăcută în zonele înalte. Vom avea maxime puţin mai mari faţă de cele înregistrate ieri. În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme mai bună; cu înnorări trecătoare şi temperaturi mai ridicate decât ar fi normal la această dată. După prânz se vor înregistra 10 - 11 grade.

Şi în vestul ţării, atmosfera va fi destul de plăcută; deşi se mai înnorează din când în când; iar dimineaţa sunt condiţii de ceaţă pe la câmpie. Temperaturile, scad uşor faţă de ieri; dar chiar şi aşa va fi mai cald decât în mod obişnuit: în Banat se vor atinge 14 grade.

În centrul României, aşteptăm soare şi vreme frumoasă în zonele montane; dar mai jos, în depresiuni, norii vor fi numeroşi şi ceata ar putea persista. Vom avea maxime de la 6 la 9 grade.

În Oltenia, se răceşte faţă de ieri; când am avut şi 17 - 18 grade în zonă. Astăzi, la câmpie avem vreme cam neplăcută, multă ceaţa şi condiţii de burniţa; dar în regiunile mai înalte va fi timp frumos.

În sudul ţării aceeaşi situaţie: atmosfera închisă, cu negura şi probabil burniţa în zonele joase; vreme mai bună la deal şi la munte. Temperaturile pierd vreo 2-3 grade faţă de ziua trecută. 

Şi în Bucureşti, avem o zi cam mohorâtă; cu ceață dimineaţa; vânt domol şi o maximă în jur de 9 grade. La noapte înnorările persistă; revine ceaţă, iar minimă, în creştere faţă de noaptea trecută, ajunge pe la 4 grade.

La munte aşteptam vreme frumoasă, soare cu nori şi un vânt mai intens în zonele de creastă. Pe văi şi în depresiuni vor fi condiţii de ceaţă; iar temperaturile se menţin la valorile de ieri.

Sâmbătă, în sud şi est domină atmosfera închisă; revine ceaţa şi s-ar putea să burniţeze. În rest vor fi înnorări temporare; puţină ceata dimineaţa şi ploi slabe după lăsarea nopţii.

Duminică: vreme neplăcută, cu precipitaţii mai întâi în vest şi nord-vest; apoi şi în restul ţării. Vor fi ploi; la munte vor domina ninsorile; iar seara şi noaptea o să ningă şi prin nordul şi centrul ţării.

Luni se răceşte. În sud, est şi centru avem vreme închisă; o să ningă la munte; prin Transilvania şi Moldova va fi lapoviţă; în rest va ploua. În vest şi nord-vest se înseninează; iar vântul sufla mai tare în regiunile sud-vestice, în est şi la munte.

În Capitală

Se anunţă o zi cam mohorâtă, cu ceață dimineaţa; un pic de soare după prânz şi o maximă în jur de 9 grade.

Sâmbătă, avem atmosfera închisă; negura la începutul zilei; ceva condiţii de burniţă şi până la 10 grade în termometre.

Duminică, aşteptam vreme schimbătoare, cu înnorări şi vânt activ. Se mai încălzeşte puţin, dar noaptea vin ploile.

Luni, vremea va fi una neplăcută, cu ploi şi vânt insistent. În plus, se răceşte: vom avea doar 7 grade, dar să ştiţi că aceasta este o valoare mai potriva pentru final de noiembrie.

La munte

Vineri se anunţă o zi plăcută, destul de însorită; însă dimineaţa, pe vai şi în depresiuni, s-ar putea să apară ceaţă. Vreme bună avem şi sâmbătă. Se face puţin mai cald; dar pe seară şi noaptea în masivele nord-vestice se înnorează şi e posibil să cadă lapoviţă.

Duminică, se răceşte şi precipitaţiile se extind treptat dinspre masivele nord-vestice. Vor cuprinde toată zona montană şi vor predomina ninsorile. Luni, temperaturile continuă să scadă; va ninge în masivele sudice, estice şi sporadic în rest; iar vântul va agita atmosfera.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO