Un ciclon cu aer rece și unul cald vor intra în weekend în România. Sunt așteptate ploi și ninsori

×
Codul embed a fost copiat

Vremea va deveni din ce în ce mai rece în perioada următoare, din cauza unui ciclon cu masă de aer rece care va ajunge sâmbătă noapte în partea de nord a ţării noastre şi care va determina o scădere a temperaturilor chiar şi sub zero grade Celsius.

Tot în weekend un alt ciclon cu o masă de aer cald va pătrunde în România, provocând ploi abundente în sud şi sud-vest, iar de săptămâna viitoare, lapoviţă şi ninsori în zonele de deal şi de munte. Meteorologii spun că nu este exclus ca ninsorile să apară şi în restul ţării.

Potrivit meteorologului Alina Şerban, ciclonul Olaf, care ar fi trebuit să vină din zona scandinavă, s-a risipit, însă a fost înlocuit de ciclonul Peter. Acesta ajunge în nord-vestul României în noaptea de sâmbătă şi se va extinde treptat, acoperind toată ţara.

Meteorologul a declarat pentru News.ro că ciclonul are o masă de aer rece, astfel că temperaturile vor scădea spre 2-4 grade, la început în nord şi în centru, apoi în restul ţării. Noaptea, valorile termice vor fi chiar şi negative.

De asemenea, un al doilea ciclon va intra, tot în weekend, în ţara noastră dinspre Marea Adriatică. Numa va aduce, însă, o masă de aer cald ce va provoca ploi abundente în sud şi sud vest, iar săptămâna viitoare, lapoviţă şi ninsoare în zonele de deal şi la munte.

Citește și
ploaie, geam cu picaturi
Vreme rece în toată ţara, cu temperaturi ce nu depăşesc 10 grade
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Reprezentantul ANM a subliniat, însă, că nu este exclusă posibilitatea ca ninsorile să apară şi în restul ţării.

Prognoza în țară, vineri

Vineri, norii acoperă toată ţara. O să plouă slab, dar pe zone vaste, în sud-vest şi în sud; iar pe seara şi la noapte vor fi ploi locale şi în celelalte regiuni. Pe creste Carpaţilor se
anunţă lapoviţa şi ninsoare. Vântul nu pune probleme şi temperaturile ajung la valori apropiate de mediile perioadei. Vom avea maxime între 5 grade în nordul Moldovei şi cel mult 12 grade prin Transilvania.

În Dobrogea şi în Bărăgan se anunţă vreme închisă şi vor veni câteva ploi slabe. Maximele termice, cresc puţin în zona litoralului şi rămân neschimbate în celelalte zone. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei nu vom zări soarele şi temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri. În nordul Moldovei şi în Bucovina nu sunt şanse să vedem soarele; în zona de munte va ploua pe arii restrânse şi se va încălzi uşor.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş se anunţă o zi urâtă cu mulţi nori şi ploi către seară.
După prânz, termometrele vor indica cel mult 12 grade Celsius. În vestul ţării, cerul va fi acoperit de nori şi va ploua în zona Crisanei şi prin sudul Banatului. Vântul va avea intensificări prin sudul Banatului iar la amiază vor fi ca şi ieri în jur de 10 grade.

În ţinuturile centrale, norii vor fi numeroşi însă ploile vor veni la apropierea nopţii; pe creastele montane aşteptam lapoviţa şi ninsoare. Valorile termice cresc faţă de ziua trecută şi vor ajunge până la 12 grade Celsius, pe partea vestică a provinciei.

În sud-vestul ţării, aşteptam mulţi nori şi ploi pe arii extinse însă nu se vor strânge cantităţi mari de apă. Vântul va fi activ iar temperaturile nu se vor modifica semnificativ faţă de ieri. Vreme neplăcută găsim şi în sudul ţării: cer acoperit şi puţină ceaţă la începutul zilei. Maximele termice vor fi comparabile cu cele de ieri: după prânz se vor înregistra cel mult 8 grade Celsius.

În Bucureşti avem şi astăzi vreme neplăcută, cer noros şi ploi slabe, trecătoare. Tendinţa presiunii atmosferice este de scădere, iar maximă, se opreşte pe la 8 grade.

La munte aşteptam vreme închisă; câteva ploi slabe; puţină lapoviţă să fulguieli pe crestele Carpaţilor Meridionali. Vântul sufla mai tare în masivele sudice; iar temperaturile se menţin la valori potrivite momentului.

Prognoza pentru următoarele zile

Sâmbătă înnorările persistă. În jumătatea sudică ploile continuă şi se intestesc după lăsarea nopţii. În rest o să picure trecător, iar noaptea, în zonele montane, ploile se vor transforma în lapoviţa şi ninsoare.

Duminică temperaturile scad uşor; precipitaţiile vin pe supratete mari în est şi în sud-est şi local în restul ţării. La munte domina ninsorile; în nord, vest şi centru apare trecător lapoviţă; în celelalte zone o să plouă. Se înteţeşte şi vântul şi va sufla mai tare la munte, în sud-vestul şi în sud-estul ţării.

Luni se face şi mai frig. La munte va continua să ningă; în timp ce prin vest, nord şi centru va cădea lapoviţă. În sudul ţării e posibil să zărim soarele; mai vin şi câţiva stropi de ploaie, iar vântul va fi destul de intens. Maximele se opresc pe la 8 grade; iar nopţile vor fi din ce în ce mai reci.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Vreme mohorâtă, cu șanse de ploi spre seară. Prognoza pentru finalul săptămânii
Vreme mohorâtă, cu șanse de ploi spre seară. Prognoza pentru finalul săptămânii

Joi, în centrul şi nordul ţării avem vreme mai bună, se arată soarele şi se mai încălzeşte. În sud cerul rămâne acoperit, iar către seară vin şi ceva ploi. Maximele pleacă de la 5 grade în Bucovina şi ating 15 grade prin nord-vest şi centru.

Vreme rece în toată ţara, cu temperaturi ce nu depăşesc 10 grade
Vreme rece în toată ţara, cu temperaturi ce nu depăşesc 10 grade

Astăzi se răcește în sudul țării. Prin nord apare soarele; în rest avem vreme închisă, cu ploi în sud-vest și câțiva stropi sau burniță în celelalte zone.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.