Viorel Hrebenciuc a ajuns la închisoare. Are de ispășit trei ani
Fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, a fost încarcerat marți seară. Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu executare.
Hrebenciuc a fost găsit vinovat pentru că l-a ajutat ilegal pe Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, să îşi salveze televiziunea, închisă de Consiliul Naţional al Audiovizualului.
Ștefan, şi el condamnat, a plecat ieri din Neamț, spre București, să se predea, dar s-ar fi intersectat pe drum cu oamenii legii, potrivit unor surse.
Și fosta preşedintă a CNA, Laura Georgescu, se află în custodia Poliției.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că şi-a folosit influenţa de lider politic în favoarea lui Gheorghe Ştefan. Pentru că ar fi avut trecere la nivelul Consiliului Naţional al Audiovizualului, Hrebenciuc a convins membri ai instituţiei să redea licenţa de emisie televiziunii GIGA, contolata de Ştefan, care îşi pierduse dreptul de a mai emite.
Pedeapsa lui Hrebenciuc fusese stabilită iniţial de Tribunalul Bucureşti şi a fost menţinută de Curtea de Apel.
De condamnare nu a scăpat nici fostul democrat liberal, şi patron de fotbal, Gheorghe Ştefan. El a fost declarat definitiv vinovat că l-a instigat pe Hrebenciuc să îi salveze postul de televiziune, iar Curtea de Apel l-a condamnat la 4 ani şi jumătate de închisoare, după ce iniţial, prima instanţă îi dăduse doar 3 ani şi 9 luni.
Decizia definitivă în cazul lui Ştefan cuprinde şi condamnări mai vechi.
Pedeapsa cea mai mare în acest dosar a primit-o însă fostă şefă a Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu. Pentru acuzaţiile de abuz în serviciu, dar şi de falsificarea unor sesizări la adresa unor posturi de televiziune, ea a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni de închisoare.
În schimb, Narcisa Iorga, fost membru CNA, a fost condamnată la trei ani de închisoare, dar nu va ajunge după gratii, pentru ca executarea pedepsei i-a fost suspendată. Ea a fost - susţineau procurorii DNA - cea care l-a învăţat pe Gheorghe Ștefan să îi ceară ajutorul lui Hrebenciuc şi să convingă Consiliul Naţional al Audiovizualului să redea licenţa de emisie postului de televiziune controlat de Pinalti. Narcisa Iorga va trebui să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii.