Video viral postat de Marian Godină după anunțul privind distribuirea Luminii Sfinte

Ultima actualizare: 15-04-2020 14:52
Mesajul viral postat de Marian Godină după anunțul privind distribuirea Luminii Sfinte
Facebook/Marian Godină

Polițistul Marian Godină a postat, miercuri, pe pagina de Facebook, o înregistrare video cu trimitere la anunțul făcut, marți seară, de ministrul de Interne, Marcel Vela, privind distribuirea Luminii Sfinte de către angajați MAI.

În înregistrarea video, Godină aleargă pe o bandă în timp ce ține o lumânare aprinsă în mână.

Mesajul postării polițistului este: "Mă antrenez".

Video-ul are deja, în câteva ore de la postare, zeci de mii de like-uri și mii de distribuiri.

Marți seară, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a anunțat un acord cu Patriarhia Română privind distribuirea Luminii Sfinte de către angajați MAI și voluntari în noaptea de Înviere.

Între timp, însă, președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că va cere premierului Ludovic Orban și ministrului de Interne, Marcel Vela, să revină asupra așa-zisului acord între MAI și BOR privind distribuirea Luminii Sfinte în noaptea de Înviere.

"Ca să fie foarte, foarte clar și poate că mesajul meu nu a ajuns la toată lumea. Cuvântul de ordine e “Stați acasă!”. E regretabil să observăm că cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa pare că se întâmplă cu un așa-zis acord între MAI și BOR. Nu e cazul să ne relaxăm. Explicațiile au fost prea optimiste", a spus Iohannis înainte de a merge la întâlnirea cu premierului Orban și alți miniștri.

Tot miercuri, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, afirmă că acordul Patriarhiei Române cu MAI a fost unul "interinstituţional, oficial şi public" şi precizează că "nu Biserica ia deciziile, ea doar le respectă".

"Acordul Patriarhiei Române cu MAI fost fost unul interinstituţional, oficial şi public. Este firesc, în calitate de creştini şi cetăţeni care respectăm riguros Legea, să cerem în contextul celei mai mari Sărbători creştine câteva lucruri esenţiale care nu intră în conflict cu nimic din reglementările în vigoare. Nu Biserica ia deciziile, ea doar le respectă. Asta face BOR riguros de la începutul pandemiei şi îi ajută concret pe cei afectaţi. Până în acest moment, cu aproape 10 milioane de lei. Asta va face Biserica şi mai departe", arată Bănescu, într-o declaraţie acordată miercuri Agerpres.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO