Premieră la DNA: 3 reţineri în flagrant într-o zi. Mită de ordinul zecilor de mii de euro

Dată publicare: 15-04-2020 14:04
Dată actualizare: 15-04-2020 14:15


În plină criză medicală, dar și pe timpul stării de urgență, Direcția Națională Anticorupție a realizat într-o singură zi trei acțiuni de  flagrant, soldate cu tot atâtea rețineri.

Doi oameni de afaceri și directoarea unei școli din Capitală au fost prinși în timp ce ar fi primit șpăgi de zeci de mii de euro, iar acum riscă să își petreacă nu doar Paștele, ci și următoarele săptămâni în arestul Poliției.

Este pentru prima dată când DNA a organizat trei acțiuni flagrante în mai puțin de 24 de ore.

În primul caz, este vorba despre o directoare de școală din Capitală, care ar fi fost prinsă în flagrant în fața școlii în timp ce ar fi primit 21.000 de euro.

Potrivit procurorilor, banii ar fi fost șpagă și ar fi reprezentat comisionul pe care directoarea l-ar fi perceput unei firme care se ocupa de reabilitarea școlii pentru ca plățile să fie făcute la timp, dar și pentru ca durata de valabilitate a contractului să fie prelungită.

Într-un alt caz este vorba despre trafic de influență, spun procurorii DNA. Un om de afaceri ar fi perceput unui partener un comision din valoarea contractului. Și el ar fi fost prins în flagrant în timp ce ar fi primit 25.000 de mii de euro.

În cel de-al treilea caz, un alt om de afaceri a pretins că poate interveni la nivelul unei companii de stat pentru eliberarea unor plăți.

În toate cele trei cazuri, s-au emis ordoanțe de reținere. Astăzi, cei trei vor ajunge în fața unui judecător de drepturi și libertăți la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă.


VIDEO PROTVPLUS.RO