Vicepresedintele CJ Bihor, Alexandru Kiss, trimis in judecata de DNA pentru mai multe fapte de coruptie
Vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor, Alexandru Kiss, a fost trimis in judecata, sub control judiciar, de procurorii DNA Oradea pentru mai multe fapte de coruptie.
Potrivit unui comunicat al DNA, el este acuzat de luare de mita, trafic de influenta, in forma continuata, spalare a banilor, in forma continuata (4 infractiuni) si abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.
Alaturi de Alexandru Kiss au fost trimisi in judecat si doi administratori ai unor societati comerciale.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"In perioada octombrie 2003 – iunie 2004, inculpatii Kiss Alexandru-Iosif-Francisc, Bojtor Vilmos Laszlo, Miklossy Ferenc, Miklossy Ferenc Laszlo si Roatis Gheorghe Ioan au conceput si pus in aplicare un mecanism financiar complex, implicand societați comerciale inregistrate in Romania (ECO BIHOR S.R.L. Oradea, EAST BAU CONSTRUCT S.R.L. Oradea, MARTEX TRANS S.R.L. Oradea), Marea Britanie (ARISTON DISTRIBUTION CORPORATION LTD Londra) si Ungaria (KEVIEP Kft Debrețin), prin intermediul caruia a fost disimulata plata sumei de 300.000 euro. Aceasta suma de bani a fost pretinsa si primita de inculpatii Kiss Alexandru Iosif Francisc si Bojtor Vilmos Laszlo de la inculpatul Miklossy Ferenc, pentru a-si exercita influenta in favoarea societatii comerciale Keviep Kft. Debrecen, astfel incat aceasta sa obtina de la Primaria Municipiului Oradea adjudecarea contractului de parteneriat public-privat, avand ca obiect construirea si exploatarea gropii ecologice de gunoi a municipiului Oradea", precizeaza DNA.
In cauza, a fost instituita masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin inculpatilor Kiss Alexandru Iosif Francisc, Rus Beneamin si Roatis Gheorghe Ioan, mai precizeaza procurorii anticoruptie.
In cauza procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, DGA – Serviciul Judetean Anticoruptie Bihor, Serviciul de Informatii si Protectie Interna Salaj, precum si al autoritatilor judiciare din Ungaria, Germania si Olanda.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.