Locul si rolul lui Dragos in familia Basescu. Legaturile de ADN si DNA din arborele lor genealogic - INFOGRAFIC INTERACTIV

Ultima actualizare: 20-06-2015 00:12
cover familia Basescu

Intr-o epoca in care ne plangem ca valorile familiale nu mai sunt respectate, familia Basescu se poate lauda ca e una dintre cele mai unite. Un nepot si un ginere al fostului presedinte s-au intalnit miercuri la DNA.

Si pentru ca multi cititori ar putea sa se incurce in cele patru generatii ale familiei Basescu, mai ales ca unele nume- Elena, Traian, Radu – se repeta, am facut un arbore genealogic sub forma unui infografic interactiv, incepand de la parintii fostului sef al statului si incheind cu tanara generatie” Sofia Anais, Radu si Traian Jr.

O familie care in ultimii ani s-a reunit la multe ocazii fericite – nunti si botezuri – dar si triste, precum stingerea din viata a mamei presedintelui. Acum cativa ani, povestea primei familii a tarii parea mai degraba una de telenovela. Patriarhul familiei, presedintele de atunci, o incuraja pe fiica sa cea mica sa ii urmeze in politica, descurajand-o in schimb in relatia cu fiul unui adversar, tanarul Andrei Hrebenciuc. Asta in vreme ce fiica mai mare traia o poveste de dragoste impreuna cu o vedeta - si nu era singurul subiect care ii aducea pe membrii familiei Basescu pe prima pagina a tabloidelor.

Intre timp, telenovela s-a transformat in serial politist iar romanii au inceput sa urmeasca odiseea unei familii pe care anchetele procurorilor o aduc din ce in ce mai mult impreuna - chiar daca nu vorbim neaparat de reuniuni dorite.

Astfel, fratii Traian si Mircea Basescu au ajuns sa fie adusi impreuna de acuzatiile lui Bercea Mondial; Ioana si tatal ei, de scandalul terenurilor de la Nana; nepotul Dragos Basescu si ginerele Radu Pricop, de dosarul Lucinsch. Informatiile din infograficul de mai sus va vor ajuta sa va descurcati mai usor in itele acestei familii.

Text: Radu Pirca; infografic: Vlad Moldoveanu

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!