Nepotul lui Traian Basescu, sub control judiciar pe cautiune. Cui i-ar fi cerut un milion de euro pentru a-i rezolva un dosar

×
Codul embed a fost copiat

Dragos Basescu, nepotul fostului presedinte Traian Basescu, este cercetat de procurorii anticoruptie sub control judiciar pe cautiune, fiind stabilita suma de 10.000 de lei.

Avocatul lui Dragos Basescu, Cristian Ene, a declarat miercuri, la iesirea de la DNA, ca procurorii au dispus aceasta masura fata de clientul sau si ca acesta se va prezenta in fata anchetatorilor ori de cate ori va fi chemat.

"Ni s-a adus la cunostinta o posibila fapta de trafic de influenta. Am dat declaratii, am lamurit situatia din acest punct de vedere, fapt pentru care s-a dispus doar control judiciar pe cautiune, in cuantum de 10.000 de lei. Pentru urmatoarea perioada ne vom prezenta in continuare daca DNA va considera ca mai e nevoie sa lamurim alte aspecte", a precizat Ene.

Banii trebuie platiti in 3 zile sau procurorii vor cere arestarea lui Dragos Basescu. Tatal sau, Mircea, este de cateva luni plasat in arest la domiciliu, sub acuzatia de trafic de influenta, pentru ca ar fi primit sute de mii de euro de la Bercea Mondial ca sa-l ajute sa scape de inchisoare.

Dragos Basescu a fost adus miercuri dimineata cu mandat la DNA, insotit de ofiterii de politie judicara. El este suspectat de trafic de influenta dupa ce i-ar fi facut promisiuni omului de afaceri Sandu Staicu, arestat in martie de DIICOT pentru acuzatii de constituire de grup criminal organizat si spalare de bani. Dragos Basescu i-ar fi promis lui Staicu ca-l va ajuta sa scape nu doar de mandatul de arestare preventiva, dar si de ancheta. In schimb, ar fi cerut un milion de euro - 500.000 pentru fiecare interventie, afirmand ca ii poate pune o vorba buna la procurorul de caz, Remus Jurj. Potrivit Agerpres, banii urmau sa fie disimulati intr-un contract fictiv de consultanta cu o firma internationala.

Citește și
Sandu Anghel, zis Bercea Mondial
Bercea a jurat la Tribunal ca banii dati lui Mircea Basescu au ajuns la Traian Basescu: "Sa moara copiii mei daca va mint"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Ginerele, chemat la DNA in dosarul nepotului

Ar putea fi o coincidenta, dar numele aceluiasi procuror apare si in dosarul in care avocatul Radu Pricop (foto jos), ginerele lui Traian Basescu este cercetat la DNA. Pricop a fost si el chemat la DNA, fiind vizat, potrivit unor surse judiciare de suspiciuni de complicitate in acelasi dosar. Aceleasi surse spun ca avocatul ar putea fi pus sub acuzare miercuri.

Potrivit corespondentului Pro TV Ovidiu Oanta, atunci cand a coborat din masina, nepotul fostului presedinte era vizibil surprins de ceea ce i se intampla. Si tatal sau, Mircea Basescu, este judecat, fiind acuzat de coruptie in legatura cu relatiile sale cu interlopul argesean Bercea Mondial.

Intalnire la SPA

Dragos Basescu s-ar fi intalnit cu omul de afaceri Sandu Staicu la Clubul Pescariu, zona SPA, pentru a discuta despre rezolvarea problemelor judiciare ale acestuia din urma intr-un dosar instrumentat de procurorul Remus Jurj, de la DIICOT, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Dragos Basescu a fost adus cu mandat, miercuri, la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat in dosarul in care sunt cercetati omul de afaceri Sergiu Lucinschi, avocatul Radu Pricop, ginerele fostului presedinte Traian Basescu, procurorul Remus Jurj si un ofiter de politie din DIICOT. Conform unor surse judiciare, Dragos Basescu ar fi suspectat de trafic de influenta, dupa ce ar fi cerut de la omul de afaceri Sandu Staicu un milion de euro, cu ajutorul unui complice, pentru a-i rezolva problemele judiciare de la DIICOT, cunoscand persoane din domeniul justitiei.

Sandu Staicu, administrator la SC Activ Invest Construct SRL, a fost retinut in martie 2014 de DIICOT pentru constituire de grup infractional si spalare de bani, intr-un dosar instrumentat de procurorul Remus Jurj.

Sursele citate au precizat ca, dupa ce ICCJ a respins propunerea de arestare preventiva in cazul sau, Sandu Staicu ar fi fost contactat de o persoana, cu care s-ar fi si intalnit, si care i-a spus ca Dragos Basescu ii propune un mod de rezolvare a problemelor sale de la DIICOT, printr-un complice - Ciprian Nistor.

Aceleasi surse au mentionat ca, ulterior, omul de afaceri ar fi stabilit o intalnire cu Dragos Basescu la Clubul Pescariu, discutiile purtandu-se in zona SPA, respectiv la o sauna.

Cu acel prilej, sustin sursele, Ciprian Nistor si Dragos Basescu i-au dat sa citeasca o lista cu nume de firme si de persoane pe care Sandu Staicu le-a recunoscut ca fiind prezente in dosarul sau. Lista cu date i-ar fi fost prezentata pentru a-l convinge ca au acces la dosar si ca au posibilitatea de a influenta evolutia acestuia.

Pretul libertatii: un milion de euro

Tot cu aceasta ocazie, Dragos Basescu ar fi pronuntat numele procurorului de caz, discutia continuand cu pretinderea a 500.000 euro pentru ca omul de afaceri sa nu fie arestat preventiv in urma contestatiei DIICOT si inca 500.000 de euro pentru ridicarea sechestrului pe avere, au aratat sursele citate.

Omul de afaceri le-ar fi spus celor doi ca nu are posibilitatea sa achite o suma atat de mare si ca nici nu doreste sa se faca vreo interventie de acest gen, insa Dragos Basescu i-a propus ca solutie incheierea unui contract fictiv de consultanta cu o firma internationala pentru a nu trezi suspiciuni, prin care urma sa achite suma pretinsa de un milion de euro esalonat, in functie de evolutia din dosar, pe o perioada de pana la 2 ani.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Izaura Anghel spune ca 300.000 euro din banii dati lui Mircea Basescu au ajuns la fostul presedinte Traian Basescu
Izaura Anghel spune ca 300.000 euro din banii dati lui Mircea Basescu au ajuns la fostul presedinte Traian Basescu

Fiica lui Sandu Anghel, Izaura, a spus, in fata magistratilor Tribunalului Constanta, ca Mircea Basescu a primit 600.000 de euro de la familia sa pentru a-l ajuta pe tatal sau sa primeasca o pedeapsa mai mica si sa iasa din inchisoare.

Bercea a jurat la Tribunal ca banii dati lui Mircea Basescu au ajuns la Traian Basescu:
Bercea a jurat la Tribunal ca banii dati lui Mircea Basescu au ajuns la Traian Basescu: "Sa moara copiii mei daca va mint"

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a declarat, vineri, la Tribunalul Constanta, ca jumatate din banii pe care familia sa i-a dat lui Mircea Basescu pentru a-l scoate din inchisoare au ajuns la Traian Basescu pentru ca acesta sa intervina la magistrati.

Basescu, despre ofiterul acoperit:
Basescu, despre ofiterul acoperit: "Ilie Sarbu a mintit". Ce spune presedintele despre Iohannis, suspendare si Mircea Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat ca va da amanunte despre ”ofiterul acoperit” de fata cu toata presa.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar
Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar

SUA vor găzdui vineri o reuniune virtuală a donatorilor de ajutor internaţional pentru Ucraina, aşa-numitul Grup de contact în format Ramstein, după ce Congresul american a aprobat un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.