Cum ar fi instituit directoarea o selectie NENATURALA in Centrul de Transfuzii Slobozia. "Lasa, nu-i trebuie sange la 14 ani"

Ultima actualizare: 29-07-2014 07:08

Apar detalii socante in scandalul de la Centrul de Transfuzii din Slobozia. Procurorii sustin ca directoarea institutiei, Cristina Stoian, refuza pacientii daca erau batrani, tigani, nu dadeau spaga ori erau ingrijiti de medici pe care ea nu ii placea.

In schimb, elibera preferential sange pentru rudele politicienilor locali sau contracost. Sapte pacienti care nu au primit sange, pentru ca suspecta a crezut ca are drept de viata si de moarte asupra lor, au decedat in conditii suspecte, spun anchetatorii.

Procurorii au descoperit ca mai multi pacienti au fost refuzati, desi erau in stare grava si aveau nevoie urgenta de sange.

In referatul prezentat Judecatoriei Slobozia este amintit cazul unei fetite de 13 ani care nu a primit sange, desi era in operatie. Doctorita Cristiana Stoian a descoperit ca parintii copilei sunt tigani.

Nu este singura situatie in care un copil aflat in stare grava nu a primit sange de la directoarea Centrului de Transfuzii Slobozia. Potrivit procurorilor, Cristiana Stoian a spus NU in cazul unei fetite cu hemoglobina foarte scazuta.

"Lasa, ca nu-i trebuie la 14 ani sange", ar fi spus directoarea, potrivit referatului de la Parchetul Judecatoriei Slobozia.

La sfarsitul anului trecut, sefa Centrului de Transfuzii a refuzat-o si pe o tanara de 20 de ani, care era operata prin cezariana spunand sec: "La revedere....sa-i anunte familia".

Tot anul trecut, in septembrie, o asistenta o anunta pe directoarea Centrului ca un doctor cerea sange pentru pacientul sau. Dar, pentru ca nu se intelegea bine cu directoarea, aceasta nu i-a livrat punga de sange. Pacientul a decedat, se arata in referatul procurorilor.

In total, 7 oameni au murit in conditii suspecte, dupa ce doctorita Cristiana Stoian a refuzat le dea sange. In plus, procurorii o acuza ca vindea sangele sau il dadea preferential rudelor politicienilor locali.

Pretul ajungea si la 200 de lei punga, in cazul unei grupe sanguine rare.

Judecatoria Slobozia a admis propunerea procurorilor de arestare a Cristianei Stoian. Ea este acuzata, printre altele de abuz in serviciu, santaj si inselaciune. Alte 8 persoane, asistente la Centrul de Transfuzii, sunt cercetate sub control judiciar.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO