Vestul României, lovit de un adevărat taifun. Furtuna a îndoit copacii
Vijelii puternice care în unele zone au semănat cu niște furtuni tropicale, i-au înspăimântat pe oameni. În Dej, au smuls acoperișurile, iar în Timiș, au doborât copacii și au spulberat izolația blocurilor.
În alte părți, străzile s-au transformat în lacuri, după ce sistemele de canalizare au cedat. Probleme au apărut și pe calea ferată. Mai multe trenuri, cu sute de pasageri, au avut întârzieri uriașe, pentru că liniile erau blocate, de copacii rupți de vânt.
În Dej, vântul a suflat cu 94 de kilometri pe oră. Furtuna - asemănătoare unui taifun, specific zonelor tropicale - a spulberat totul în cale. Imaginile filmate de pe o terasă au surprins momentul în care vijelia ridică de la sol mai multe resturi de ambalaje şi îndoaie arborii. Doi bărbaţi încearcă disperaţi să susţină folia de protecţie de la intrarea în local.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Acoperişul unui bloc a fost smuls de vânt şi aruncat peste cinci maşini. Un bătrân blocat în locuinţă a fost nevoie de ajutorul pompierilor ca poată ieşi.
Furtuna în Timișoara
Vântul a suflat turbat şi în Timişoara. Sub puterea rafalelor, izolaţia unui bloc s-a desprins de parcă ar fi fost o coală de hârtie şi a ajuns pe şosea. Mai multe străzi au fost inundate.
Vijelia a făcut pagube în noua localităţi din Timiş. Oamenii au filmat imagini care dau fiori: cu copaci smulşi din pământ de vânt.
Furtuna în Arad
Mai mulţi copaci au fost doborâţi de furtună şi în Arad. După o ploaie torenţială de o oră, străzile au fost acoperite de apă.
Bărbat: "Se inundat toată strada. Se inundă la noi în casă, peste tot se inundă."
Furtuna în Vâlcea
A fost prăpăd şi în Râmnicu Vâlcea. Câteva zeci de gospodarii au fost inundate iar apa strânsă pe unele străzi a avut aproape un metru.
Furtuna în Oradea
Iar la Oradea, canalizările au refulat şi vântul, cu o forţă impresionantă, a pus la pământ mai mulţi copaci. Unii şoferi care s-au încumetat să circule pe străzile inundate au rămas blocaţi în apă ori şi-au pierdut numerele de înmatriculare.
Vreme rea a dat peste cap şi traficul pe calea ferată. În Caraş-Severin circulaţia trenurilor a fost oprită după ce arborii prăbuşiţi de pe versanţi au rupt linia de înaltă tensiune şi au blocat şinele. Peste 800 de pasageri din cinci garnituri, care urmau să ajungă la Bucureşti şi Constantă, au fost opriţi în halte ori pe câmp câteva sute de minute.
Pasager tren: "Suntem de 14 ore aici. Nimeni nu ne băga în seamă, nu avem apă, nu avem mâncare, nu avem nimic... stăm aici. Suntem aici în pustiu. Trebuia să fim la Bucureşti de dimineaţă".
Pasager tren: "Sunt mame, copii, sunt persoane care trebuie să ajungă la lucru. Nu am păţit niciodată aşa ceva, ce am păţit e groaznic."
Fenomenele meteo periculoase s-au produs din cauza unei mase de aer rece care a intrat în România prin nord-vest, unde a întâlnit temperaturi de peste 30 de grade - spun meterologii. Impactul dintre cele două mase de aer, cald şi rece a dus, la intensificarea vântului, iar furtuna a fost devastatoare.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!