Slime-urile adorate de copii, verificate de OPC. Substanţa periculoasă care ar intra în compoziție
Vestitele slime-uri adorate de copii, cărora în limba romana li se mai spune şi ''mâzgă'', au ajuns în mâinile inspectorilor de la Protecţia Consumatorului.
Totul după ce specialiştii din Statele Unite şi Marea Britanie au descoperit că acest tip de plastilina ar putea avea în compoziţie o substanţă periculoasă, care poate provoca arsuri la nivelul mâinilor celor mici.
Sunt prea puţini puşti de 10-12 ani care să nu aibă acasă un slime, făcut de ei sau cumpărat. Cum îl fac? Închipuiţi-vă că pe youtube sunt nu mai puţin de 20 de milioane de clipuri despre slime-uri cu tot cu reţete, iar anul acesta pe google "cum să faci un slime" a fost pe locul 1 la categoria "cum să".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Este atât de dorit de cei mici, încât s-a creat o adevărată "reţea". Se fac schimburi, întreceri, se vând. Grav este însă că au apărut şi falsurile, produse despre care nu ştii nimic, le găseşti într-o cutie, fără etichetă.
De pildă Borax, un praf chimic care se foloseşte inclusiv la fabicarea detergentului sau a săpunului. Agenţia Europeană a substanţelor chimice a clasificat boraxul ca fiind o substanţă periculoasă care poate afecta vederea şi duce la infertilitate.
În Statele Unite ale Americii şi în Marea Britanie, presa a relatat deja numeroase cazuri de copii care au ajuns la spital cu arsuri la nivelul mâinilor din cauza acestei substanţe chimice. Ca să nu mai spunem că odată inhalata poate produce iritaţii grave în tubul digestiv
Inspectorii au luat mai multe probe şi aşteaptă acum rezultatele analizelor de laborator. Acestea ar trebui să fie gata până în Crăciun pentru ca moşul să aibă în sac doar jucării sigure.