Val de glume pe rețelele sociale după inițiativa Muzeului Antipa de a oferi gratuitate celor care poartă nume de animale
De Ziua Mondială a Animalelor, cei care poartă nume de familie precum Lupu, Ursu, Vulpe sau Muscă au intrat gratuit la Muzeul Antipa.
Inițiativa a strâns mii de reacții pe rețelele sociale și a adunat o colecție de glume bune, venite în special de la cei care poartă nume de necuvântătoare. Dincolo de asta, românii au început să țină acasă, pe lângă pisici și câini, tot soiul de vietăți exotice, inclusiv canguri și șerpi.
Peste 100 de oameni au vizitat gratuit Muzeul Antipa
Până la orele după-amiezii, peste o sută de persoane care poartă nume de animale au vizitat gratuit muzeul Antipa.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Bărbat: „Rață. Și Ionuț. O profesoară din facultate mi-a spus că numele de păsări de baltă sunt 100% românești”.
Inițiativa muzeului a atras mii de reacții pe rețelele sociale. Comentariile celor cu nume de animale au adunat cele mai multe aprecieri.
Glumele de pe rețelele de socializare:
„Este permis accesul în haită?”, întreabă Lupu Alin.
„Am primit inițiativă, îmi iau zborul”, a scris Rodica Bondar.
„Vă aștept mâine, de la 12 la 18, în față la Antipa”, a fost răspunsul lui Andrei Vînatoru.
În România, aceste nume sunt des întâlnite, însă sursă de inspirație au fost și poreclele date după înfățișare sau comportament.
Adrian Chircu, profesor al Facultății de Litere la UBB Cluj: „Unele sunt moștenite chiar din latină, cum este „Lupus”, unde aveau un rol protector. De exemplu, își numeau copilul „Ursu”, ca să fie protejat, să fie puternic ca ursul. Este o tradiție populară”.
Femeie: „Sincer, nu mi l-am dorit nici eu, dar am fost nevoită să îl iau”.
Femeie: „E ok, n-am avut niciodată vreo traumă sau ceva”.
Românii au început să-și cumpere tot mai multe animale exotice
Pe pângă pisici și câini, care sunt cu milioanele la noi, oamenii au început să își cumpere tot mai multe animale exotice. Caută papagali, șerpi, păianjeni ori șopârle.
Reporter: „Acesta este un șarpe de porumb, are acum 50 cm, dar poate crește până la 1 m - 1,20 m. Trăiește în jur de 15-20 de ani, iar cei care vor să cumpere un astfel de animal, ar trebui să știe că au nevoie și de un terariu, cum este acesta, unde să aibă în permanență un recipient cu apă, dar și o sursă de căldură în apropiere. Pentru că șerpii aceștia trăiesc cel mai bine la peste 24 de grade - până la 30 de grade. Se hrănesc, de obicei, o dată pe săptămână, cu rozătoare mici”.
Medicul veterinar Mihai Măcinic are în evidență peste cinci mii de vietăți exotice la clinica pe care o conduce. Este obișnuit să opereze pești, șinșile, papagali, broaște țestoase și iepuri, dar a vindecat inclusiv dihori, și chiar un cangur.
Mihai Măcinic, medic veterinar: „Proprietarul unui astfel de animal are nevoie de o informare temeinică pentru a ști ce are de făcut, pentru a avea un animal sănătos. Mai ales că greșelile în creștere pot duce la probleme de sănătate grave. Și atunci, timpul și banii investiți într-un astfel de animal, pot fi mai mari decât la un câine sau o pisică”.
Trebuie să știți că un animal exotic poate să coste extrem de mult.