Una dintre siamezele internate la "Grigore Alexandrescu" a murit, cealalta e in stare foarte grava

17-04-2012 18:14
Sursa: Mediafax

Unite inca din pantecul mamei, cele doua siameze internate la "Grigore Alexandrescu" au fost despartite pe vecie. Una dintre siamezele nascute la maternitatea din Pitesti, inainte de Craciun, a murit marti dupa-amiaza.

Medicii de la spitalul ''Grigore Alexandrescu'' au intrat rapid in sala de operatie, incercand sa dea o sansa macar uneia dintre surori.

"Imediat dupa deces, a doua siameza a fost operata pentru separare, insa starea ei este foarte grava din cauza multiplelor malformatii pe care le are", a precizat purtatorul de cuvant al spitalului, dr. Raluca Alexandru.

Cele doua fetite siameze, care cantareau la nastere impreuna doua kilograme si 800 de grame, s-au nascut in 26 decembrie 2011, la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta din Pitesti, fiind transportate de urgenta la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti.

Purtatorul de cuvant al Spitalului "Grigore Alexandrescu" declara atunci ca starea siamezelor este grava, precizand ca acestea sunt lipite in zona ficatului, dar ca au inimi separate.

Raluca Alexandru spunea ca medicii au luat legatura cu doctorul Gabriel Ionescu, stabilit in Emiratele Arabe, care in anii '80 s-a ocupat de siamezele Lina si Gherghina, in vederea unei eventuale interventii chirurgicale. In ianuarie, conducerea Spitalului "Grigore Alexandrescu" preciza ca starea siamezelor internate in unitatea de terapie intensiva nou-nascuti se mentine grava, dar stabila, din cauza prematuritatii si a malformatiilor asociate.

Tags: siameze, decese,


VIDEO PROTVPLUS.RO