Un vlogger român, cercetat de poliție după ce a instigat la viol și agresiuni sexuale într-un video

Dată publicare: 02-06-2020 17:51
Dată actualizare: 02-06-2020 21:18


Atenție mare la vloggerii pe care îi urmăresc cu atâta pasiune copiii. Unul dintre ei, cu aproape 850.000 de fani, este cercetat de Poliția Capitalei după ce a instigat la viol într-un clip.

Indiviul, care e departe de adolescență la cei 28 de ani ai săi, a folosit termeni extrem de duri când a vorbit despre liceenele din ziua de astăzi.

Alexandru Bălan, cunoscut în mediul online și sub numele de Colo, este vloggerul care a ajuns acum în atenția Poliției Capitalei.

Într-un filmuleț postat pe rețelele sociale, acesta le explică sutelor de mii de copii care îl urmăresc cum ar proceda el cu o adolescentă de 16 ani.

În termeni expliciți și extrem de dur, acesta a vorbit despre viol, despre agresiuni sexuale și agresiuni fizice.

Acest limbaj și mod de gândire extrem de dăunător și toxic a creat un val de revoltă pe rețelele sociale. Imaginile au ajuns și la Poliția Capitalei, care a anunțat că face verificări.

Mai multe asociații care militează pentru drepturile femeilor au depus plângeri și la Parchetul General. După acest scandal de pe rețelele sociale, tânărul a revenit în mediul online cu un nou filmuleț în care spune că îi pare rău și că totul a fost o glumă proastă.

Acest limbaj nu poate fi o glumă, cel puțin din punct de vedere penal, pentru că Facebook-ul este considerat un spațiu public, așa că cei care hărțuiesc în mediul online riscă să fie pedepsiți în același mod în care ar comite fapta pe stradă.

Acest episod a atras nemulțumiri și din partea psihologilor, care spun din nou că acest limbaj și mod de gândire se imprimă în personalitatea copiilor, tocmai pentru că adolescenții îi urmăresc cu ardoare pe acești vloggeri.


VIDEO PROTVPLUS.RO