Ce s-a întâmplat cu asistentul SMURD care şi-a salvat propriul copil. "Un pic stresant"

Ultima actualizare: 02-06-2020 17:42

Asistentul Smurd din Timiș care a descoperit că pleacă în misiune cu elicopterul să-și salveze propriul copil are motive să zâmbească: micuțul Mario a fost externat din spital, după accidentul suferit.

Povestea tatălui salvator a stârnit un val de emoție în toată țara.

”Uite, tată, câtă lume o venit, ai văzut tată?!”, i-a spus acesta fiului în momentul în care au ajuns acasă.

Prietenii de joacă l-au așeptat pe Mario cu daruri. După zece zile în care a stat în spital, departe de tatăl său, băiețelul în vârstă de patru ani s-a bucurat să fie din nou în preajma celor care îl iubesc.

Mario: Da, știu că mi-ați pregătit un tort...
Copil: Eu ți l-am pregătit.
Mario: Tort cu Batman!! Preferatul meu!

Micuțul va mai sta câteva săptămâni cu piciorul în ghips, însă e acasă. După experiența pe care a avut-o, și-a dat seama și el cât de importantă este slujba tatălui.

Mario: Lucrează la spital.
Reporter: Și ce face acolo?
Mario: Face oamenii bine. M-a adus cu elicopterul.
Reporter: Și tu ce vrei să te faci, când te faci mare?
Mario: Tot ca tati.

În urmă cu zece zile, asistentul Sebastian Petruș a trăit cele mai cumplite clipe prin care poate trece un părinte. A urcat în elicopterul SMURD, pentru că dispeceratul anunțase o intervenție pentru comuna Fârdea, din Timiș.

La scurt timp, soția l-a sunat plângând să îl anunțe că pacientul care urma să fie salvat era tocmai fiul lor, lovit de o mașină.

Au urmat momente teribile, care au părut ani întregi și în care gândurile cele mai negre se amestecau de-a valma. Tânărul a reușit totuși să îi ghideze pe piloți către un loc accesibil și să ajungă cât mai repede la băiețel.

Și-a păstrat sângele rece, până când l-a văzut pe cel mic în grija doctorilor de la spitalul de copii.

Mirela Roxana Petruș, mama: "În spital a fost foarte greu, în ideea că își dorea să fie și tata cu el. A zis că și-a dorit să fie mai rapid decât Spider-Man. La un moment dat era la lucru soțul meu și el întruna, că să îl sunăm, să îl sunăm, că nu mai poate, că vrea să vină tati."

Asta pentru că, în tot acest timp, tatăl și-a continuat lucrul ca asistent la Spitalul Județean din Timișoara și membru al echipajelor SMURD.

Sebastian Petruș, tatăl: "Serviciul nostru nu se oprește niciodată, nu există sărbători, nu există... Avem doar concediu și atât. În restul trebuie să fim prezenți la datorie. Da, a fost un pic stresant și mă gândeam și la el. Dar atâta timp cât am fost la lucru, am fost sută la sută pregătit pentru următoarea misiune sau pentru următorul caz."

Deși Spiderman și Batman sunt eroii lui din desene animate, Mario știe că acasă îl are pe adevăratul erou, în carne și oase: tata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO