Un TIR în care se aflau sute de oi s-a răsturnat într-o localitate din Alba: „Jumătate au murit și jumătate au fost salvate”

13-02-2021 07:25


Un TIR în care se aflau patru sute de oi s-a răsturnat într-o localitate din Alba.

Mastodontul s-a oprit în gardul unei școli, iar șoferul a rămas captiv între fiare. Pompierii l-au recuperat și a fost dus la spital.

În urma impactului puternic, mai bine de 150 dintre animalele transportate au murit.

Șoferul în vârstă de 45 de ani încărcase TIR-ul cu oi într-o comună aflată la mai puțin de 25 de kilometri de locul accidentului și urma să ajungă la Constanța. La un moment dat însă, pe un carosabil umed, omul a pierdut controlul asupra volanului, iar mastodontul s-a răsturnat.

Ilie Frăţilă, primar Sâncel: „Șoferul a pierdut controlul volanului și TIR-ul s-a răsturnat pe gardul școlii din Sâncel. În jur de 400 de oi au fost în acest TIR, jumătate au murit și jumătate au fost salvate."

Localnic: „Maşina era răsturnată. Au început să scoată din oi, le-au triat, care erau moarte deoparte, care nu, încărcate în altă maşină."

Între timp, pompierii și medicii au venit în ajutorul conducătorului auto.

Ovidiu Moldovan, Garda de Intervenţie Blaj: „Intervenția a fost dificilă, deoarece șoferul era prins între cabina și gardul școlii. Persoana a fost recuperată din cabină și transportată la spital."

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

Horea Hendrea, şef Secţia de Poliţie 5 Blaj: „În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier."

Animalele care au scăpat cu viaţă au fost duse în localitatea din care fuseseră luate.


VIDEO PROTVPLUS.RO