Proteste ale taximetriştilor în toată ţara. "Au ajuns piraţii să aibă 15.000 de maşini"


Ultimul update: Miercuri 13 Februarie 2019 17:37
Data publicarii: Miercuri 13 Februarie 2019 13:22
Categorie: Stiri actuale

Taximetriștii din Capitală și din câteva orașe din ţară au protestat miercuri în stradă, cu tot cu maşini. Spun că sunt nemulţumiţi că autorităţile nu blochează aplicaţiile de transport de tip UBER sau TaxiFy. Protestatarii acuză concurența neloială.

Peste 2.000 de taxiuri au blocat încă de dimineaţă Piaţa Victoriei din Bucureşti. Cei la COTAR cer Guvernului să blocheze aplicaţiile de transport şi suţin că au ajuns să fie mai multe maşini pe aplicaţiilde ride-sharing decât taxiurile.

„În Bucureşti sunt 10.200 de taxiuri autorizate, care respectă toate cerinţele legale, şi aceşti piraţi, aceste companii care îşi desfăşoară activitatea, au ajuns să aibă 15.000 de maşini”, spune Bogdan Dincă, de la COTAR. Protestarii spun că le-au scăzut veniturile cu 50%.

La Timişoara, sute de taximetrişti au participat la protestul care a avut drept punct de întâlnire parcarea stadionului din oraş. Şoferii susţin că sunt obligaţi să respecte multe reguli şi să aibă reviziile făcut de două ori pe an, iar taxele sunt destul de mari.

“Protestăm contra UBER, contra mai multor aplicaţii care sunt neautorizate pe România şi ele funcţionează”, spune un taximetrist. „Noi trebuie să schimbăm casele de marcat, avem obligaţii să avem staţii, să avem dispecerat, să avem maşini sub 10 ani, să avem maşini cu verificare tehnică, asigurări şi toate cele pe când ei au maşini de 15 ani, de 20 de ani şi nu interesează pe nimeni"

Şoferii din Timişoara spun că la sfârşitul lunii vor merge la Bucureşti, împreună cu alţi colegi din ţara să protesteze

În Arad, peste 200 de taximetrişti au mers în coloana prin zona centrală a oraşului, claxonând. Spun că sunt alături da şoferii din capitala şi alte oraşe unde există aplicaţii de transport care le-ar face concurenţă neloială. În plus, protestatarii cer măsuri împotriva a ceea ce ei numesc"piraţii" din transport. Ei spun că nu au nimic împotriva UBER, dar vor ca şoferii înscrişi în aplicaţie „să plătească impozitele”.

La Iaşi sute de taximetre au blocat complet circulaţia în faţa Palatului Culturii. Şoferii şi-au parcat maşinile pe tot bulevardului.

Taximetriştii au cerut să intre la discuţii cu prefectul, iar 15 dintre au fost în final invitaţi ca să-şi prezinte revendicările.

Taximetriștii din Capitală și din câteva orașe din ţară au protestat miercuri în stradă, cu tot cu maşini. Spun că sunt nemulţumiţi că autorităţile nu blochează aplicaţiile de transport de tip UBER sau TaxiFy. Protestatarii acuza concurența neloială.

Oficialii Uber: ”Suntem de acord cu protestatarii. Este nevoie de reglementări clare pentru toate tipurile de transport urban”

Oficialii Uber sunt de acord cu ceea ce susţin protestatarii, respectiv că este nevoie de reglementări clare pentru toate tipurile de transport de oraş, se arată într-un punct de vedere transmis, miercuri, Agerpres, de reprezentanţii companiei.

"Suntem de acord cu protestatarii că este nevoie de reglementări clare pentru toate tipurile de transport din oraş şi încurajăm orice dezbatere pe această temă. Ne dorim să fim un partener pentru autorităţi. Susţinem reglementarea serviciilor de transport alternative şi, între timp, i-am sprijinit pe toţi partenerii care au dorit să obţină un atestat de şofer profesionist", au precizat responsabilii Uber.

Aceştia au reiterat faptul că serviciul Uber este 100% fiscalizat şi toate călătoriile vin cu o factură fiscală. Partenerii sunt contractori independenţi care plătesc taxe şi impozite pentru venitul obţinut prin Uber. Compania are o subsidiară locală înregistrată în România şi plăteşte taxe şi impozite în România.

Răzbunarea unei cliente pe un taximetrist, când a văzut cât are de plătit pentru o cursă
Reacțiile taximetriştilor la protestul față de Uber. Un şofer, prins în aglomerație
Protest al taximetriștilor în Capitală. O mașină UBER a fost blocată
FULLSCREEN
Proteste ale taximetriştilor în toată ţara. "Au ajuns piraţii să aibă 15.000 de maşini"
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO