Un site ce vindea falsuri cu etichete de renume, in atentia politiei. In dosar apare si numele unui angajat al statului
Fiti precauti de unde va cumparati haine, mai ales daca vi se par ciudat de ieftine. Sub o eticheta de renume se poate ascunde, de fapt, un fals grosolan.
Politistii au descoperit recent un site, despre care declara ca vindea imbracaminte care copiaza marci cunoscute, pentru barbati. In aceasta ancheta, apare si numele, unui angajat al statului.
Disponibilitate pentru discounturi mari si preturi chiar si pe jumatatea celor gasite in magazine. Costum: 400 de lei, de la 900 de lei. Sacou: 180 de lei de la 270 de lei. Blugi 100 de lei, de la 170 de lei.
Un client avid dupa reduceri ar putea crede c-a dat lovitura. Insa pentru politisti este primul semn ca ceva ar putea fi in neregula. Si nu s-au inselat.
Enache Claudiu, comisar sef DICE: "Ele erau prezentate pe site ca si cum erau produse originale si erau promovate astfel. Firma comercializa pe internet produse contrafacute, in special tricouri, camasi, pulovere ''
Toata marfa, pana la finalizarea anchetei, a fost confiscata de polistiti. Mai ales ca, pe langa contrafacere, administratorii site-ului sunt acuzati si de evaziune fiscala. In dosar apare si numele dirigintei oficiului postal 75 din Capitala. Femeia este acuzata ca a favorizat infractorul, dupa ce i-ar fi anuntat pe ceilalti suspecti ca politia este pe urmele lor. Prejudiciul in acest caz se ridica la 250.000 de lei. Reprezentantii site-ului nu au raspuns apelurilor PROTV pentru a-si prezenta punctul de vedere.
Teoretic, intre acest pulover original si cele de pe site nu exista nicio diferenta. Practic insa, sunt o multime de semne care iti arata ca unul dintre ele ar putea fi contrafacut. Replicile sunt, fara indoiala, mai ieftine. Asa ca si materialul din care sunt facute este mai ieftin. In contrafacere nu se pune pret pe detalii, adica pe cusaturi. Si-ar trebui sa va informati inainte sa cumparati ceva, daca vreti sa fiti siguri. Marii designeri si-au luat si ei masuri de precautie si au dezvoltat tot felul de sisteme prin care puteti verifica daca sunt sau nu originale.
In total, anchetatorii au cercetat activitatea din spatele a 300 de site-uri. Si nu putine au fost cazurile in care la vanzare erau scoase produse contrafacute.
Sursa: Pro TV
Etichete: magazin online, site, evaziune fiscala, marfa contrafacuta,
Dată publicare:
01-02-2016 12:30