Un roman a vandut 2500 de sticle de whisky contrafacut pe internet. Politistii l-au prins, insa au de rezolvat un mare mister

Ultima actualizare: 28-01-2016 07:04

Peste 2500 de sticle cu whisky contrafacut au ajuns la consum, vandute pe internet de un tanar din Bucuresti.

Politistii au reusit sa puna mana pe el, insa deocamdata nu stiu ce substante amesteca individul, pentru ca doar sticlele goale erau originale, continutul, nu.

Ancheta politistilor a pornit de la un client nemultumit care a reclamat faptul ca a cumparat de pe internet o bautura cu gust dubios. Au mers pe fir si au ridicat 8 persoane pentru a le audia.

Toate persoanele sunt suspectate de inselaciune, contrafacere si punerea in circulatie de marfuri improprii consumului.

La prima vedere in aceasta sticla pare whisky de cea mai buna calitate, fabricat in Virginia, Tenesee, America. Insa aceasta sticla a fost imbuteliata in Ciolanesti, Teleorman, Romania. Problema cea mai mare este ca, deocamdata nu se stie ce substante contine aceasta bautura. In multe alte cazuri, anchetatorii s-au confruntat cu substante ce le puneau viata in pericol consumatorilor.

Presupusul lider al gruparii este un barbat de 30 de ani. Cativa indivizi strangeau sticle goale de whisky de la cluburi din Constanta si Alexandria, pe care le duceau acasa la parintii suspectului, unde erau umplute cu un lichid colorat.

In urma perchezitiilor, politistii au ridicat si un dispozitiv improvizat folosit de falsificatori sa incarce sticlele, dar si o parte din substantele folosite. Indulcitori, arome si niste alcool ce pare, spun anchetatorii sa fie adus din afara tarii, pentru ca nu are nici timbru si nici eticheta."

Marfa era depozitata in Bucuresti pana se gaseau cumparatori, pe un site de anunturi. O singura sticla era scoasa la vanzare cu 35 de lei. Un pret mult prea mic care ar fi trebuit sa le ridice semne de intrebare cumparatorilor.

Toata marfa a fost confiscata de agentii de la Directia Generala a Vamilor, care vor cere teste de laborator sa vada daca sanatatea celor care au consumat bautura a fost pusa in pericol. Prejudiciul calculat pana acum depaseste 100.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO