Un presupus avocat din Covasna, retinut dupa ce a amenintat cu moartea mai multi magistrati. Care este motivul


Ultimul update: Joi 29 Septembrie 2016 07:21
Data publicarii: Luni 26 Septembrie 2016 16:53
Categorie: Stiri actuale

Un presupus avocat din Covasna a fost retinut dupa ce a amenintat cu moartea mai multi magistrati.
 

Fost politist si absolvent al facultatii de Drept, barbatul de 49 de ani obisnuia sa recruteze clienti carora, in schimbul onorariului, le promitea ca ii apara in justitie. Dar, pentru ca nu a trecut niciodata examenele de intrare in randul avocatilor si nu este membru in barou, judecatorii i-au interzis sa pledeze. Omul a facut greva foamei in fata Tribunalului din Sfantu Gheorghe, iar luni dimineata a fost incatusat in urma unui nou scandal in instanta.

Timp de 17 ani, Cristinel Statulescu a fost politist in Covasna si Harghita. Dupa ce a absolvit Dreptul, in 2008, si-a infiintat un cabinet de avocatura in Bucuresti. A gasit repede clienti pe care sa-i apere, dar magistratii nu l-au acceptat in instante, din cauza ca nu face parte din Barou.

Ramona Muscalu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Brasov: "In contextul in care magistratii judecatori nu-i recunosteau calitatea de avocat acesta avea un comportament agresiv."

Anchetatorii spun ca barbatul trimitea magistratilor mesaje de amenintare. Unul dintre ei a obtinut chiar un ordin de restrictie impotriva asa-zis-ului avocat. Procurorii cer sa fie arestat preventiv pentru ultraj si folosirea fara drept a robei si a insemnelor baroului.

Intre timp, barbatul ameninta ca va face din nou greva foamei daca nu va fi lasat in libertate.
 

Tags: avocat, covasna,

VIDEO PROTVPLUS.RO