Pacient cu simptome severe de Covid-19, plimbat cinci ore cu ambulanța între spitale, în Argeş
În Argeș, pacienții cu simptome severe de Covid-19 nu mai au loc în spitale. Un bărbat care avea nevoie de oxigen a fost plimbat cu ambulanța de la o unitate la alta, până când a fost primit în spitalul județean.
Dispeceratul care a coordonat deplasarea nu a primit la timp informațiile despre prizele de oxigen disponibile, pentru că lucrurile se schimbau de la un minut la altul.
Bărbatul, în stare gravă, a petrecut marți mai bine de cinci ore în ambulanță. Mașina a făcut ture între spitale, dar nicăieri omul nu putea primi oxigenul de care avea nevoie.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Fiica bărbatului s-a ținut după salvare și a ajuns, în cele din urmă, la spitalul județean din Pitești.
Fiica pacientului: „A fost peste tot, la Leordeni, la Mioveni, acum aici. Nu înțelegem ce se întâmplă!”
Reporter: „De ce e bolnav?”
Fiica bărbatului: „De covid, s-a agravat și nu avem loc pe nicăieri. Nu știm ce să facem! Cu tatăl meu sunt și nu-l primește nicăieri.”
Asistentă ambulanță: „Ultima dată a zis să venim aici! L-am dus la Mioveni, nu este tub de oxigen, l-am dus la Leordeni, nu mai au oxigen și l-am adus aici.”
La spitalul județean, situația este oricum critică: secția tampon, care ar fi trebuit să-i găzduiască pe cei cu suspiciune de infectare, este plină cu pacienți confirmați pozitiv.
Alții primesc ajutor în unitatea de primi urgențe, unde se poate administra oxigen.
Dr. Gabriel Copceag, director medical Spitalul de Urgență Pitești: „Nu au unde să se ducă! Și o altă particularitate, patologia s-a modificat și este nevoie din ce în ce mai mult de acest oxigen. Așa spun specialiștii, dar nu avem atâta capacitate de a primi atât de mulți bolnavi, atât de multe prize de oxigen.”
Emanuel Soare, prefect Argeș: „În esență avem cam 15-20 de pacienți care sunt într-o situație de așteptare pentru care încercam să găsim locuri.”
Conducerea ambulanței spune că, din cauza schimbărilor rapide de situație, dispeceratul nu mai primește informațiile în timp util. Așa se face că pacienții bat la porțile unor spitale care nu le pot asigura îngrijirea necesară.