Norul de fum din zona Cernobîl care se deplasează spre nordul Mării Negre nu reprezintă un pericol pentru România
În urma incendiului de pădure din apropierea zonei Cernobîl, autoritățile române vin cu clarificări.
Atât Agenția Mediului cât și cea de Meteorolgie spun că norul de fum care se deplasează dinspre Ucraina, nu reprezintă niciun pericol pentru România și nu sunt deloc modificări ale nivelului de radioactivitate.
În plus, vântul va duce norul spre zona Odesa și nordul Mării Negre.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Totul a pornit după ce autoritățile ucrainene au raportat miercuri că un incendiu a cuprins mai multe hectare de vegetație din zona Cernobîl.
Norul de fum, așa cum menționează Administrația Națională de Meteorologie, nu va afecta țara noastră. Meteorologii au venit și cu precizări. Conform măsurătorilor de până acum, joi noapte, circulația aerului va fi dinspre nord-vest către sud-vest. Vântul va duce norul spre sud, mai exact în zonele din sud-vestul Ucrainei - zona Odesa și nordul Mării Negre. Directorul Comisiei Naționale pentru Controlul Activității Nuclerare spune că nu există niciun impact la nivelul României și că fondul radioactiv nu este schimbat, iar Agenția pentru Protecția Mediului nu a emis până acum nicio alertă.
Vezi AICI nivelul de radioactivitate în timp real.
Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 40-45 km/h și nu sunt așteptate precipitații. Portalul European de Monitorizare al Radioactivității, în timp real, indică valori normale pentru întreg continentul, inclusiv în zona Cernobîl.