Un medic olandez, care a ucis cinci pacienți, a fost arestat în București. Doctorul riscă minimum 20 de ani de închisoare
Un medic din Țările de Jos, căutat pentru acuzații de omor, a fost arestat la București. Bărbatul era urmărit internațional pentru că ar fi ucis prin tratamente empirice nu mai puțin de cinci pacienți suferinzi de cancer.
Originar din Aruba, teritoriu aflat sub jurisdicția Regatului Țărilor de Jos, bărbatul de 68 de ani a fost localizat la București și încătușat.
De câteva săptămâni bune, autoritățile de la Haga au cerut tuturor țărilor europene să-l prindă, să-l încătușeze, prin sistemul SIRENE.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
A fost localizat în Sectorul 6 al Capitalei și încătușat, iar, miercuri, Judecătorii Curții de Apel București au decis ca fostul medic oncolog să fie arestat provizoriu în vederea predării către autoritățile din Țările de Jos, asta pentru că pe numele său este emis un mandat european de arestare. Acuzațiile sunt dintre cele mai grave: de la omor, la exercitarea unei profesii care a provocat suferință și până la înșelăciune.
Autoritățile olandeze susțin că din 2016, după ce i-a fost retras dreptul de liberă practică, acesta a continuat să trateze pacienți suferinzi de cancer folosind tratamente empirice. Cinci oameni și-au pierdut viața și cazul a ajuns în atenția autorităților judiciare, care, într-un final, după ce au audiat mai mulți martori și au făcut și percheziții, au stabilit că e un suspect care trebuie imobilizat, trebuie reținut și încătușat, lucru care s-a întâmplat.
Există însă o procedură care trebuie urmată. Practic, procurorii de la Parchetul Curții de Apel București, care se ocupă de aceste formalități, au la dispoziție două săptămâni să traducă mandatul european de arestare emis de autoritățile de la Haga, iar apoi,eventual să se decidă, la aceeași instanță, predarea lui către autoritățile olandeze pentru continuarea anchetei și, evident, a procesului.
Dacă va fi găsit vinovat de aceste acuzații atât de grave, fostul medic oncolog, care s-a stabilit în România în urmă cu mai bine de un an, riscă cel puțin 20 de ani de închisoare.