Un grădinar a fost la un pas de moarte după ce a contractat o infecție apărută în timpul Primului Război Mondial
Aflat în grădină, un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Suedia, a contractat o infecție extrem de periculoasă, care a fost identificată pentru prima oară în timpul Primului Război Mondial.
Timp de opt ore, bărbatul s-a confruntat cu dureri inexplicabile și cu febră. În tot acest timp, infecția i-a distrus țesuturile de la spate și de la picioare, informează Daily Mail.
Disperat, bietul om a cerut ajutorul medicilor. El a fost operat de urgență, după ce gangrena gazoasă - o infecție difuză necrozantă deosebit de gravă a țesutului muscular - a făcut ravagii în organismul său.
În total, bărbatul a avut nevoie de șase intervenții chirurgicale, apoi a trebuit să fie internat la terapie intensivă.
Imagini groaznice care aratp cât de mult a suferit bărbatul suedez au fost publicate în International Journal of Surgery Case Reports, o cunoscută publicație medicală.
Specialiștii cred omul s-a ales cu această infecție după ce s-a tăiat în sârmă ghimpată contaminată.
De asemenea, ei nu exclud ca infecția să fi ajuns în organismul bărbatului prin intermediul solului contaminat.
Gangrena gazoasă a făcut ravagii în timpul Primului Război Mondial
Gangrena gazoasă, cunoscută din punct de vedere medical sub numele de mionecroză clostridiană, a apărut în timpul Primului Război Mondial și a făcut multe victime printre soldați.
Fără tratament imediat, infecția se dovedește adesea fatală, deoarece distruge rapid țesuturile și celulele sanguine.
Studiile arată că unul din 20 de soldați răniți au contractat gangrena gazoasă. 28% dintre aceștia au murit, chiar dacă au primit tratament.
O astfel de infecție este letală, dacă este lăsată netratată.