Un elicopter SMURD s-a PRABUSIT in Lacul Siutghiol. Raed Arafat: Medicul resuscitat a MURIT. Pilotul, adus la mal

×
Codul embed a fost copiat

In intuneric si frig, continua operatiunele de cautare ale victimelor accidentului de elicopter, prabusit in lacul Sutghiol din Constanta. Luni seara, a fost adus la mal si trupul fara viata al copilotului.

Stirea este in curs de actualizare. Ramai pe www.stirileprotv.ro pentru mai multe informatii. CLICK AICI PENTRU LIVE UPDATE

CE STIM PANA ACUM. Echipajul se intorcea din misiune si era format, pe langa cei doi piloti, dintr-o asistenta si doctorita. Aceasta din urma a fost readusa la viata, insa este internata in stare grava.

Dupa cinci ore si jumatate de la prasusirea elicopterului SMURD, echipele de interventie au adus pe malul lacului Siutghiol si trupul copilotului. Medicii au inceput imediat manevrele de resuscitare, insa barbatul nu mai avea niciun semn vital.

Citește și
turist
Turist israelian, salvat cu un elicopter SMURD dupa ce s-a lovit grav pe un traseu din Muntii Fagaras
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Pe malul lacului Siutghiol a stat si s-a rugat in continuu iubitul asistentei medicale Camelia Harton, in varsta de 37 de ani. Omul este devastat: tocmai astazi aflase ca partenera lui este insarcinata. Cu 20 de minute inainte sa se prabuseasca cu elicoperul, a primit un mesaj de la ea: "'Iubi, decolam spre Kogalniceanu. Eram sigura ca e pozitiv'.  Ea nu trebuia sa zboare cu elicopterul spre Tuzla, la hangar. Ea trebuia sa debarce la Kogalniceanu si sa vina acasa, asta era procedura pana acum", a spus iubitul ei.

Camelia a trecut in ultima perioada prin momente extrem de dificile.

"A murit si mama, si sotul ei si acum si-a refacut viata si era insarcinata", a dezvaluit un verisor de-al asistentei.

Singura supravietuiroare a accidentului aviactic este medicul Laura Vizireanu. Femeia, mama unui copil, a fost gasita la 45 de minute de la prabusirea elicopterului. A fost readusa la viata dupa ce colegii sai au resuscitat-o 45 de minute.

O data cu cautarea victimellor, scafandrii militari au adus la mal si bucatile epavei, inclusiv coada aparatului de zbor.

Pe malul lacului sunt la aceasta ora (n.r. luni, ora 23) pompieri, politisti, echipaje SMURD si se pare ca nimeni nu va pleca pana nu vor gasi toate trupurile.

Elicopterul se intorcea din misiune dupa ce a dus o batrana de 80 de ani de la spitalul din Tulcea cu o embolie pulmonara. Dupa ce a lasat o pe femeie acolo, echipajul a plecat spre baza aeriana Kogalniceanu pentru realimentare. Pe drum insa s-au prabusit in lacul Siutghiol.

"Elicopterul era un aparat nou, era primit de putin timp in dotarea SMURD, era inclusiv unul dintre putinele elicoptere care era dotat cu flotoare", a spus Marian Capatana, directorul Spitalului Judetean de Urgenta Constanta.

Raed Arafat a anuntat ca toate elicopterele SMURD sunt retinute la sol pana la finalizarea anchetei.

FILMUL TRAGEDIEI AVIATICE. La ora 16 .10 a fost primul apel la 112. Un martor sustine ca a sunat si el dupa ajutor un minut mai tarziu, pentru ca un elicopter s-a prabusit pe lacul siutghiol: "Am dat telefon la 112, o doamna foarte amabila mi-a raspuns ca: 'Va multumim, stim ca a cazut un elicopter in Siutghiol'. Dupa 10 minute, cand au inceput sa tipe oamenii aia: "Ajutor, ajutor!', am sunat din nou la 112 si am zis: 'Doamna, oamenii tipa: "Ajutor, ajutor!', trimiteti repede'. 'Au plecat echipajele'... Era ora 4 si, hai sa zicem, si jumatate atunci. La 5 si 10 au fost primele echipaje de salvare".

In acest timp, cand se auzeau tipete dupa ajutor, alti martori sustin ca echipele de interventie cautau haotic in alta zona elicopterul: "Au fost minute pretioase care s-au pierdut. Pompierii au venit cel mai tarziu, s-au oprit la cazino, in conditiile in care am sunat, am vorbit de patru ori cu pompierii, masinile le vedeam, eram in mijlocul strazii, strigam la ei si degeaba. Iar dispecerul sa stiti ca le transmitea masinilor sa mearga la butoaie, nicidecum la Cazino. Si ei s-au oprit tot la Cazino".

Zece minute, dupa marturiile martorilor, cei patru oameni au fost in viata in apa rece de 5-6 grade: "Am vazut cum tipau, strigau".

"Strigau ajutor, tipam noi la ei. Strigau ajutor, am sunat la 112 repede", a spus si un alt martor.

Salvatorii ajung cu prima barca si o lanseaza pe malul lacului in jurul orei 16.30. Numai ca, salvatorii inaintau greu pentru ca motorul barcii era defect, iar oamenii au inceput sa vasleasca. Adica alte minute pretioase pentru viata echipajului din elicopter.

"Acea barca, in momentul respectiv, nu au reusit sa porneasca motorul, de aceea au considerat oportun sa vasleasca, sa nu mai piarda timpul", a spus Anca Chirita, purtator de cuvant ISU Dobrogea.

Daca operatiune a fost prost gestionata vom afla in zilele urmatoare, pentru ca acum o ancheta este in desfasurare.

La doua ore dupa prabusirea la locul accidentului a venit si ministrul de interne Gabriel Oprea, cu o echipa speciala de criminalisti si scafandri militari.

LIVE UPDATE, LUNI, 15 DECEMBRIE

UPDATE 00:30 Copilotul elicopterului prabusit in lacul Siutghiol a fost gasit legat de scaun cu centura de siguranta, la o adancime de sase metri, a spus un scanfandru de la ISU Dobrogea care a participat la cautari, el adaugand ca interventia este dificila din cauza temperaturii scazute si a malului.

Scafandrul Marian Ciulei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgența (ISU) ”Dobrogea” a spus, dupa recuperarea copilotului, ca temperatura apei este de doua grade Celsius, iar pe fundul lacului este foarte mult mal, lucru care ingreuneaza intervenția scanfandrilor.

"Am gasit cea de-a doua victima legata de scaun cu centura de siguranta, la o adancime de sase metri, vizibilitatea foarte scazuta, temperatura apei de doua grade Celsius, foarte mult mal, depaseste jumatate de metru. Temperatura rece face ca interventia sa fie foarte dificila. Noi, gasind a doua victima, am balizat zona, iar alaturi de Politia de Frontiera, cu un somar, am incercat sa gasim epava. Am gasit pe fundul lacului bucati din elicopter, iar intr-un final am reusit sa gasim si cea de-a doua victima", a afirmat scafandrul.

El a precizat ca nu a fost gasita carlinga elicopterului, ci doar scaunul in care se afla copilotul.

UPDATE 00:05 A treia persoana din elicopterul SMURD prabusit in lacul Siutghiol a fost adusa, luni noapte, la mal de scanfandri, iar la ora transmiterii acestei stiri medicii ii fac masaj cardiac.

Potrivit primelor informatii de la fata locului, este vorba despre pilotul elicopterului prabusit, echipajele medicale care asteptau pe ponton incepand imediat sa ii faca masaj cardiac, barbatul urmand sa fie dus apoi in ambulanta SMURD, unde vor continua manevrele de resuscitare, dupa care va fi dus la spital si vor fi urmate aceleasi proceduri ca si in cazul copilotului gasit in urma cu aproape trei ore, transmite corespondentul Mediafax.

La ora transmiterii acestei stiri, echipele de interventie continua cautarile pentru gasirea celei de-a patra victime aflate in elicopterul prabusit in lacul Siutghiol, respectiv asistenta medicala.

UPDATE 23:55 Medicul din elicopterul SMURD prabusit in lacul Siutghiol, care era internat in stare critica la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, a murit, a declarat, luni seara, secretarul de stat in MAI Raed Arafat.

"Din pacate, am fost informati, si familia a fost informata, ca medicul a decedat, a fost declarat decedat la spital acum cateva minute. Au fost facute toate incercarile pentru a-i salva viata, dar din pacate asta este situatia", a spus Raed Arafat.

Potrivit acestuia, copilotul este resuscitat, dar "sansele sunt minime". "Nu credem ca vom reusi"., a continuat Arafat.

Laura Vizireanu, medicul aflat in elicopterul SMURD prabusit, a fost prima persoana recuperata de pompieri din apa.

Aceasta a fost resuscitata initial de medicii de pe ambulanta timp de aproximativ 45 de minute, ea raspunzand manevrelor de resuscitare.

Ulterior, femeia a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, fiind internata in stare critica la sectia de terapie intensiva.

Copilotul elicopterului prabusit a fost adus cu salupa la mal, luni seara, in jurul orei 21.25, de catre echipele de interventie, medicii aflati la fata locului incepand imediat masajul cardiac. Acesta a fost apoi transportat la SJU Constanta.

UPDATE 23:05 Premierul Ponta a cerut solidaritate si sprijin atat pentru familiile care au avut de suferit in urma prabusirii elicopterului SMURD in Lacul Siutghol, cat si pentru restul membrilor acestui serviciu medical de urgenta "despre care se aude doar cand fac lucruri extraordinare sau cand au accidente".

"Din pacate, ziua de azi este o zi marcata de o tragedie a unor oameni care, ca multi alti colegi ai lor, isi pun viata in pericol tot timpul si sunt convins, si vicepremierul Oprea, si secretarul de stat, domnul Arafat, si toti cei de acolo ne vor ajuta sa vedem ce s-a intamplat exact si sa aratam solidaritate si sprijin nu doar pentru victime si familiile lor, dar si pentru cei care, foarte multi, pe care am avut ocazia sa-i intalnesc si pe care nu-i cunoastem decat atunci cand eventual reusesc un lucru extraordinar sau cand au un accident de acest gen si vreau sa le multumim tuturor si sa-i apreciem tot timpul pentru ceea ce fac", a spus Ponta, luni seara.

UPDATE 22:00 Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, luni seara, ca, in urma unei decizii a Inspectoratului de Aviatie, toate elicopterele SMURD de la serviciile din tara vor fi oprite la sol pana se va stabili ca e sigur sa se zboare cu ele.

Arafat a spus ca in tara sunt opt baze aeriene SMURD functionale, iar toate aparatele de zbor de la acestea vor fi oprite la sol, in urma unei decizii a Inspectoratului de Aviatie.

"E decizia Inspectoratului de Aviatie, e o decizie ințeleapta și corecta", a spus Raed Arafat.

Arafat a precizat ca elicopterele nu vor mai fi folosite la intervenții pana cand nu se va stabili, in urma verificarilor, ca este sigur sa se zboare cu ele.

El a mai declarat ca elicopterul care s-a prabușit in lacul Siutghiol este un "elicopter recent, nou" si nu avea probleme tehnice, recent el avand facuta si revizia tehnica de catre Eurocopter.

Intrebat daca reproseaza ceva echipelor de interventie, Arafat a raspuns: "La acest moment suntem axați pe recuperarea victimelor, apoi vom analiza fiecare minut de intervenție. Din datele pe care le am pana acum, deocamdata, nu am ce reproșa. Echipele au ajuns la intervenție in 15-16 minute".

UPDATE 21:40 Potrivit secretarului de stat in MAI Raed Arafat, este vorba despre copilotul elicopterului prabusit, echipajele medicale aflate la fata locului incepand imediat masajul cardiac.

Arafat a spus ca barbatul este in stop-cardiorespirator si in soc hipotermic si posibil si cu traumatisme.

"Omul este in stop cardio-respirator si nu are semne vitale, dar conform procedurii avem obligatia sa il resuscitam cel putin pana se mai incalzeste sa vedem daca cordul porneste", a explicat Arafat.

El a mentionat insa ca situatia este grava si ca sansa de supravietuire este foarte mica.

Arafat a refuzat sa dea numele copilotului, spunand doar ca a vorbit cu tatal acestuia, pe care l-a informat despre situatie.

Secretarul de stat in MAI a spus ca urmeaza sa fie adus la mal trupul altei victime disparute in lacul Siutghiol.

UPDATE 21:27 Victimele accidentului aviatic de la Constanta sunt cautate in lacul Siutghiol cu ambarcatiuni cu vasle, pentru a se evita producerea unor accidente in conditii de vizibilitate scazuta, transmite Ministerul Afacerilor Interne (MAI) intr-un comunicat.

"Cautarile pentru gasirea tuturor membrilor echipajului elicopterului continua, actionandu-se cu noua ambarcatiuni de diferite tipuri cu mijloace de iluminat subacvatice si de suprafata, avand la bord echipe de scafandri ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (din cadrul Ministerului Afacerilor Interne) si ai Ministerului Apararii Nationale. Precizam ca in conformitate cu procedurile de cautare, in zona de actiune a scafandrilor sunt folosite ambarcatiuni cu vasle, pentru a evita producerea unor accidente in conditii de vizibilitate scazuta", se arata in comunicatul MAI.

Totodata, un elicopter al Ministerului Apararii Nationale survoleaza lacul Siutghiol pentru a lumina zona de cautare a scafandrilor.

La fata locului sunt mobilizati peste 150 de pompieri, jandarmi, politisti, politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta si militari, dintre care 42 sunt scafandri profesionisti, mai precizeaza reprezentantii MAI.

UPDATE 21:00 Interventia la locul accidentului aviatic de la Constanta a fost facuta la 15 minunte de la primirea apelului la 112, primele echipe ajungand acolo cu o barca penumatica al carei motor nu a pornit, astfel ca, pentru a nu pierde timpul, pompierii au folosit vaslele, spune purtatorul de cuvant ISU.

Anca Chiritescu, purtatorul de cuvant al ISU Dobrogea, a declarat, luni seara, ca primele echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au ajuns la locul prabusirii elicopterului folosit de SMURD la 15 minute de la anuntul primit la Serviciul de urgenta 112.

Potrivit sursei citate, primul echipaj a ajuns la fata locului cu o barca penumatica cu motor, al carei motor nu a pornit insa, astfel ca pompierii au decis, ca sa nu piarda vremea, sa foloseasca vaslele pentru a ajunge la locul unde se presupunea ca s-a prabusit elicopterul.

Sursa citata a precizat ca imediat a fost facut apel catre Garda de Coasta si alte forte de interventie pentru a veni la fata locului.

Purtatorul de cuvant al ISU Dobrogea a mai spus ca se cunoaste zona unde a cazut elicopterul si ca se fac in continuare cautari.

La ora transmiterii acestei stiri, echipele de interventie de la locul accidentului aviatic continua sa recupereze bucati din elicopterul prabusit, care urmeaza sa fie expertizate pentru a putea fi stabilite cauzele prabusirii.

Elicopterul trimis pentru interventie de Ministerul Apararii Nationale a parasit zona, dupa ce a survolat aproximativ o jumatate de ora. La fata locului, sunt 37 de scafandri ai Fortelor Navale, cu patru ambarcatiuni, carora li se adauga scafandri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Potrivit scafandrilor, vizibilitatea in lacul Siutghiol este foarte scazuta.

Vicepremierul Gabriel Oprea, aflat la locul accidentului aviatic, a solicitat, totodata, interventia de urgenta a scafandrilor militari din cadrul Ministerului Apararii Nationale pentru a participa la misiunea de cautare.

UPDATE 18:50: Echipele de interventie aflate la locul prabusirii elicopterului SMURD au reusit sa recupereze carlinga aparatului de zbor si continua cautarile in lacul Siutghiol, a declarat, luni seara, vicepremierul Gabriel Oprea, ajuns la fata locului

"Se actioneaza intens pentru gasirea victimelor. Echipele au reusit sa gaseasca carlinga elicopterului prabusit. Se fac in continuare eforturi sustinute", a declarat vicepremierul Gabriel Oprea, care a ajuns, luni seara, la locul accidentului aviatic, iar la ora transmiterii acestei stiri se afla pe un ponton si asista la operatiunile de cautare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, echipele de salvare trimise la locul accidentului au resusit sa recupereze doar o persoana din cele patru aflate la bordul elicopterului, femeia fiind resuscitata si dusa la spital. Celelalte trei persoane, respectiv asistenta medicala, pilotul si copilotul, nu fusesera inca gasite.

UPDATE 18:40 Elicopterul care s-a prabusit, luni dupa-amiaza, in Lacul Siutghiol, a fost achizitionat de Consiliul Judetean Constanta in noiembrie 2012 si a fost transferat in urma cu o luna pentru a fi utilizat de SMURD, valoarea aparatului fiind de aproximativ cinci milioane de euro, fonduri europene.

Potrivit reprezentantilor Consiliului Judetean Constanta, autoritatile judetene au semnat, in data de 6 noiembrie, procesul-verbal final de predare catre Inspectoratul Aviatiei Civile pentru a fi operat de SMURD, dupa ce operatiunile de transfer au inceput in luna septembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acest elicopter se afla in operare la Constanta din 26 noiembrie 2014.

Consiliul Judetean Constanta a intentionat sa-l foloseasca pentru interventii de situatii de urgenta, dar pentru ca nu a putut angaja legal personal specializat, si nici nu l-a putut include in sistemul 112, a decis sa-l transfere pentru a fi utilizat de SMURD.

Conform sursei citate, aparatul fusese achizitionat direct de la producatorul Eurocopter, era performant, avand, printre altele, doua motoare, era dotat cu lumini pentru timp de noapte si avea si flotoare. Totusi, montarea acestora era decizia celor care il opereaza si deocamdata nu se stie daca pentru acest zbor erau sau nu montate.

UPDATE 18:00 Asistenta medicala aflata in elicopterul SMURD prabusit in Lacul Siutghiol are 38 de ani si este insarcinata, afirma prietenul acesteia, care spune ca femeia ii daduse un mesaj pe telefon in care ii spunea ca se afla in elicopter si se indreapta spre Aeroporul Kogalniceanu.

Intre cele patru persoane aflate la bordul elicopterului prabusit se afla si o asistena medicala de la Spitalul Judetean Constanta.

Prietenul femeii spune ca aceasta este insarcinata si aflase de curand ca va avea un copil. Barbatul mai spune ca femeia ii daduse un sms cu putin timp inainte de prabusirea elicopterului, in care ii spunea ca se afla in aparatul de zbor si se indreapta spre Aeroporul Kogalniceanu, pentru a alimenta cu combustibil.

Prietenul femeii crede ca sunt mici sanse ca aceasta sa mai fie gasita in viata.

UPDATE 17:45 Medicul aflat in elicopterul prabusit in Lacul Siutghiol, singurul din cei patru membri ai echipajului care a fost gasit si salvat pana la ora transmiterii acestei stiri, a fost dus la Spitalul Judetean Constanta, dupa ce a raspuns manevrelor de resuscitare si i-a revenit pulsul.

Echipajul medical aflat la locul prabusirii elicopterului a reusit sa il salveze pe medic - o femeie - dupa mai bine de 45 de minute de manevre de resuscitare.Femeia a fost resuscitata intr-o ambulanta, pe malul lacului, iar la ora transmiterii acestei stiri, dupa ce s-a reusit resuscitarea acesteia, ea a fost dusa la Spitalul Judetean Constanta.La ora transmiterii acestei stiri, la fata locului se afla zeci de jandarmi, pompieri, politisti, dar si scafandri, care incearca sa ii gaseasca pe ceilalti trei membri ai echipajului din elicopter.Cautarile se desfasoara pe lac cu mai multe ambarcatiuni, dar si in apa, cu scafandri ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si ai Fortelor Navale.

UPDATE 17:35 Martori ai accidentului aviatic produs in Constanta, unde un elicopter SMURD s-a prabusit in Lacul Siutghiol, spun ca imediat dupa prabusirea aparatului de zbor s-au auzit strigate de ajutor si a durat cateva zeci de minute pina la sosirea primei ambarcatiuni de salvare.

Persoane aflate in zona lacului la momentul producerii accidentului spun ca elicopterul SMURD s-a prabusit in apa la o distanta de cateva sute de metri de mal, iar la scurt timp au vazut flacari si fum.

Oamenii mai spun ca au auzit strigate de ajutor si ca ulterior aparatul de zbor s-a scufundat.

Persoanele aflate pe mal mai relateaza ca au sunat la 112 si ca primii care au ajuns cu ambarcatiune, respectiv o barca peneumatica, fiind pompierii, insa a durat cateva zeci de minute.

UPDATE 17:30 Starea medicului adus la mal dupa prabusirea unui elicopter SMURD in Lacul Siutghiol este foarte grava, iar medicii incearca de mai bine de 45 de minute sa o resusciteze pe femeie, insa aceasta nu raspunde manevrelor si este in continuare in stop cardio-respirator, afirma directorul SAJ Constanta

UPDATE 17:25 Cele 3 persoane disparute sunt probabil prinse in epava. Sunt sanse mici de supravietuire dupa timpul petrecut in apa inghetata, spune Raed Arafat care a plecat spre locul accidentului.

UPDATE 17:20 Alte doua salupe s-au alaturat cautarilor. Trei persoane se presupune ca sunt inca in ape in aceste momente. Femeia adusa la tarm se pare ca ar fi paramedic. A fost resuscitata timp de 10 minute pe ponton, iar apoi a fost adusa in ambulanta unde colegii ei incearca sa-i salveze viata.Cativa martori au vazut exact momentul in care elicopterul s-a prabusit in apa. Femeia adusa la mal are intre 35 si 40 de ani. Alte doua salupe s-au alaturat cautarilor.

 UPDATE 17:00 "Medicii de pe SMURD si medicii de pe ambulanta incearca sa aduca la viata unul dintre membrii echipajului, recuperat din apa", a transmis corespondentul ProTV, Diana Costache.Potrivit martorilor, imediat dupa prabusire s-au auzit primele strigate de ajutor. Sunt in larg mai multe barci ale pescarilor, inca 2-3 salupe de la ISU, se cauta pe o suprafata de 150 de metri patrati, unde se presupune ca s-a prabusit aeronava. De cel putin 20 de minute, membrii echipajului stau in apa rece a apei.O femeie a fost preluata si adusa cu o barca la mal. Medicii incearca sa o resusciteze.

UPDATE 16:55. Neptun TV publica primele imagini de la fata locului, cu ceea ce pare a fi ce a mai ramas din elicopterul SMURD.

 

UPDATE 16:52: Potrivit primelor informatii de la fata locului, cele patru persoane aflate la bord ar fi supravietuit si s-ar fi refugiat pe o epava.

UPDATE 16:30 Doua apeluri la 112 au anuntat, luni dupa-amiaza, ca un elicopter SMURD s-ar fi prabusit in Lacul Siutghiol, din judetul Constanta, iar la fata locului au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanta, Politie si scafandri.

Potrivit primelor informatii, la bordul elicopterului s-ar fi aflat 4 persoane, un pilot, un copilot, un medic si o asistenta. Echipajul preluase un pacient, o batrana de 80 de ani, din Tulcea pe care au adus-o cu bine la Constanta. Zborul era unul de intoarcere acasa. 

Mai multe echipe de pompieri si de scafandrii ii cauta in lacul Siutghiol.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Echipajele aeromedicale SMURD au fost premiate la sediul MAI. Eroii aerului au avut peste 12.000 de misiuni de succes
Echipajele aeromedicale SMURD au fost premiate la sediul MAI. Eroii aerului au avut peste 12.000 de misiuni de succes

Opt echipe aeromedicale SMURD au fost chemate, marti, la Ministerul de Interne.

Turist israelian, salvat cu un elicopter SMURD dupa ce s-a lovit grav pe un traseu din Muntii Fagaras
Turist israelian, salvat cu un elicopter SMURD dupa ce s-a lovit grav pe un traseu din Muntii Fagaras

Un pas gresit putea sa-l coste viata pe un turist israelian venit in vacanta la noi in tara. Marti, tanarul a urcat pe un traseu de creasta in Muntii Fagaras care, pe alocuri, era acoperit cu gheata.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.