Teleorman: O casa distrusa, 18 avariate, patru evacuati si 37 de localitati afectate de inundatii

Ultima actualizare: 18-12-2014 07:05
Inundatii Teleorman

Inundatiile din ultimele zile care au afectat zeci de localitati din judetul Teleorman lasa in urma o casa distrusa si alte 18 locuinte avariate, patru persoane fiind in continuare evacuate si 37 de localitati fiind afectate de inundatii.

Potrivit datelor furnizate, luni, de purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Teleorman, Adrian Gelu Dragomir, 37 de localitati din acest judet sunt in continuare afectate de inundatii, desi apele au inceput sa se retraga, iar raurile care s-au revarsat in urma ploilor torentiale au reintrat in matca, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inundatiile din aceasta luna au lasat in urma lor, in judetul Teleorman, o casa complet distrusa, in comuna Plopii Slavitesti, locuinta fiind daramata de o viitura venita pe raul Sai.

Alte 18 locuinte din mai multe comune teleormanene au fost avariate in urma inundatiilor.

Luni dupa-amiaza, patru persoane din comuna Tiganesti sunt evacuate la rude, casa lor fiind afectata de revarsarea raului Vedea.

De asemenea, cel mai recent bilant arata ca in cele 37 de localitati sunt in continuare inundate 43 de case, 492 de curti, cinci obiective socio-economice, 203 anexe gospodaresti si 35 de beciuri. Au fost avariate sau acoperite de ape 19 poduri si 136 de podete, precum si o constructie hidrotehnica.

De asemenea, se produc baltiri pe o suprafata de 3.084 de hectare de teren agricol. Cele mai mari probleme se inregistreaza in localitatea Peretu, unde sunt inundate 40 de case, 200 de anexe gospodaresti, 200 de curti, biserica, scoala gimnaziala si caminul cultural, 950 de hectare de teren arabil si aproximativ 2.000 de fantani.

Luni, erau in continuare afectate de inundatii mai multe tronsoane de drumuri judetene, insumand o lungime de 21 de kilometri. Drumul judetean 601F Vedea - Dulceanca, este in continuare blocat din cauza unui pod care nu este circulabil, fiind inundat de apa raului Burdea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO