Un drum de 7 km a devenit spaima șoferilor. Lucrările au început în 2006
Un drum de 7 km din Gorj a devenit spaima şoferilor, care-şi rup maşinile dacă se încumetă să-l parcurgă. Lucrările de modernizare au început în 2006 şi nu s-au mai încheiat nici până acum.
Mai mult, după majorarea salariului minim în domeniul construcţiilor, firma care execută lucrările a plecat de pe şantier pentru că nu i-a fost mărită valoarea constractului. Aşa că localnicilor nu le rămâne decât să circule cu taxiul sau înghesuiţi în microbuz.
Ca să ajungă la Motru, localnicii din comuna Slivileşti şi nu numai, au de parcurs un drum a cărui modernizare a început în 2006. Nici până în ziua de azi lucrările nu au fost, însă, terminate.
Lucrările începute în 2006 au fost oprite după ce fostul constructor a delapidat aproape un milion de lei. Patru persoane au fost condamnate pentru asta. Anul trecut, alţi constructori au reapărut pe şantier, dar, la venirea frigului au plecat şi ei, după care nu au mai reapărut.
Sorin Bucurescu, primar comuna Slivilești: „Betonul nu se poate turna nici pe căldură mare, nici pe timpul verii, acum era un timp extraordinar de bun pentru a se turna şi cealaltă bandă. Nu credeam în viaţa mea ca o lucrare de asemenea dimensiuni poate fi începută şi să nu fie finalizată, începută în 2006, reînceputa în 2018 şi aşa mai departe, arată foarte foarte rău.”
Drumul este construit într-o zonă minieră, iar compania respectivă nu acceptă să mărească valoarea contractului după ce Guvernul a decis că salariul minim în construcţii să fie de 3.000 de lei.
Administrator al drumului este Consiliul Judeţean Gorj, ai cărui reprezentanţi dau asigurări că până în iarnă o bună parte din lucrări vor fi totuşi realizate.
Cosmin Popescu, preşedinte Consiliul Judeţean Gorj: „Promisiunea constructorului este că după ce primesc această documentaţie să reia lucrul, urmând să negocieze în continuare în ceea ce priveşte actualizarea preţului contractului pe salariul minim pe economie în zona de construcţii. ”
Valoarea iniţială a proiectului a fost de 15 milioane de lei, dar acum ar putea să crească minimum 10%.