Un director de bancă din București a furat zeci de mii de euro din tezaurul sucursalei. Cum s-a descoperit paguba
Directorul unei bănci cu sediul în centrul Bucurestiului a fost reținut după ce ar fi luat din tezaur nu mai puțin de 60.000 de euro.
Bărbatul nu a recunoscut fapta, însă anchetatorii au toate motivele să creadă că el este cel care a scos banii din seif. La percheziții au găsit documente incriminatorii.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Bărbatul din imagini este acuzat de delapidare. În urma unui control intern la sucursala la care era director s-a descoperit că lipsesc și euro și lei din tezaurul unității. Neregulile s-au transformat într-o plângere la poliție, iar bărbatul a devenit principalul suspect.
"Raiffeisen Bank a identificat o fraudă internă la agenția Magheru și, în consecință, a formulat o plângere penală privind operațiunile frauduloase descoperite și anume că directorul agenției a săvârșit fapte ce întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de delapidare".
Directorul băncii este unul dintre angajații care are acces în zonele de maximă securitate așa cum este tezaurul, adică o cameră în care sunt banii cash. Așa că nu i-ar fi fost greu să intre și să ridice banii de acolo.
Riscă până la 7 ani de închisoare
Polițiștii urmează să stabilească în urma audierilor care ar fost motivul pentru care bărbatul ar fi luat suma importantă de bani.
Totul s-ar fi întâmplat la sfârșitul lunii aprilie și de atunci până astăzi directorul a fost monitorizat. Miercuri dimineață s-a trezit cu polițiștii la ușă. Întrebat de banii lipsă, nu a recunoscut nimic.
Călin Radu Bogdan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1: ”La domiciliul suspectului nu au fost găsite sume de bani, dar au fost găsite mai multe înscrisuri relevante pentru soluționarea cauzei, iar suspectul a fost reținut pentru 24 de ore".
Reprezentanții băncii spun că vor așteptă finalizarea anchetei și speră să își recupereze paguba. Banii luați erau asigurați. Tânărul director a fost concediat însă riscă între 2 și 7 ani de închisoare.