Un director de bancă din București a furat zeci de mii de euro din tezaurul sucursalei. Cum s-a descoperit paguba

Dată publicare: 16-06-2021 19:30
Dată actualizare: 16-06-2021 21:28


Un director de bancă a furat zeci de mii de euro ...
Un director de bancă din București a furat zeci ...

Directorul unei bănci cu sediul în centrul Bucurestiului a fost reținut după ce ar fi luat din tezaur nu mai puțin de 60.000 de euro.

 

Bărbatul nu a recunoscut fapta, însă anchetatorii au toate motivele să creadă că el este cel care a scos banii din seif. La percheziții au găsit documente incriminatorii.

Bărbatul din imagini este acuzat de delapidare. În urma unui control intern la sucursala la care era director s-a descoperit că lipsesc și euro și lei din tezaurul unității. Neregulile s-au transformat într-o plângere la poliție, iar bărbatul a devenit principalul suspect.

 

"Raiffeisen Bank a identificat o fraudă internă la agenția Magheru și, în consecință, a formulat o plângere penală privind operațiunile frauduloase descoperite și anume că directorul agenției a săvârșit fapte ce întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de delapidare".

Directorul băncii este unul dintre angajații care are acces în zonele de maximă securitate așa cum este tezaurul, adică o cameră în care sunt banii cash. Așa că nu i-ar fi fost greu să intre și să ridice banii de acolo.

 

Riscă până la 7 ani de închisoare

 

Polițiștii urmează să stabilească în urma audierilor care ar fost motivul pentru care bărbatul ar fi luat suma importantă de bani.
Totul s-ar fi întâmplat la sfârșitul lunii aprilie și de atunci până astăzi directorul a fost monitorizat. Miercuri dimineață s-a trezit cu polițiștii la ușă. Întrebat de banii lipsă, nu a recunoscut nimic.

Călin Radu Bogdan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1: ”La domiciliul suspectului nu au fost găsite sume de bani, dar au fost găsite mai multe înscrisuri relevante pentru soluționarea cauzei, iar suspectul a fost reținut pentru 24 de ore".

Reprezentanții băncii spun că vor așteptă finalizarea anchetei și speră să își recupereze paguba. Banii luați erau asigurați. Tânărul director a fost concediat însă riscă între 2 și 7 ani de închisoare.

 

Tags: bancher,


VIDEO PROTVPLUS.RO